E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYargıda değişim haftası---

Yargıda değişim haftası

Yargıda değişim haftası
20 Aralık 2020 - 10:25 borsagundem.com

Mazeret kararnamesinin Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bu hafta yayımlanması bekleniyor. Kararname ile yargıda önemli değişimlerin yaşanması bekleniyor

İstanbul ve Ankara Başsavcıları belli olacak. Yeni Anayasa Mahkemesi üyesi ataması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. HSK ayrıca Danıştay’a üç yeni üye seçecek.

Yargı teşkilatının merakla beklediği mazeret kararnamesinin Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bu hafta yayımlanması bekleniyor. Habertürk'ten Fevzi Cakır'ın haberine göre kararname ile pek çok hakim savcının görev yerinde değişikliğe gidilecek. Ancak bu kararnamenin en dikkat çekici tarafı HSK tarafından Yargıtay’a atanacak isimlerin yerine gelecek kişilerin belirlenmesi olacak.

HSK İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman ve Mersin Başsavcısı Mustafa Ercan’ın da aralarında bulunduğu 11 ismi Yargıtay üyesi seçmişti. HSK’nın bu kararnamesi ile Ankara, İstanbul ve Mersin'in yeni başsavcıları da belirlenmiş olacak. İstanbul’a yine İstanbul içinden bir ismin getirileceği belirtiliyor. Ankara’ya ise yargı bürokrasisinden bir ismin ya da yine Ankara’da görevli unvanlı yargı mensuplarından birinin getirileceği ifade ediliyor. Mersin için henüz net bir isim öne çıkmıyor. 

Cumhuriyet’in en önemli ve başarılı 3 Başsavcısı, Yargıtay Üyesi seçildi

 Yine HSK’nın bu hafta Danıştay’da boş bulunan üç üyelik için seçim yapması bekleniyor. Bu isimlerin de bölge idare mahkemesi başkanları içerisinden tercih edileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı'ndan Sayıştay savcılıklarına atama kararı

 Ve Anayasa Mahkemesi üyeliği… 10 Ocak’ta emekli olacak Burhan Üstün’ün yerine gelecek ismin de bu hafta belli olacağı dile getiriliyor. Yargıtay’da yapılan oylama sonucunda; Yargıtay üyeleri; eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol ve Nevzat Özsoy Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek ilk üç isim oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç isimden birini bu hafta içerisinde yeni AYM üyesi olarak ataması bekleniyor. Bu isim 12 yıl AYM üyesi olarak görev yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru21 Aralık 2020 09:00

    insanların değişmesi önemli değil zihniyet değişsin...

  • baturayersin20 Aralık 2020 23:18

    Türkiyede yargımı var sistemi kurmuş sonuç yok ver dilekçeyi uydurktan davanın masrafı 2000 tl avukat parası dünyalar istiyor sunuç almak için 5 sene bekle adalet bumu adalet 

  • YENER1720 Aralık 2020 22:08

    UYDURUK ŞEYLERE HEMEN KARAR VER.MAĞDURİYET YAŞADIĞIN  DAVALARDA YILLARCA GİT GEL VE SONUNDA HÜSRAN OL. ADALETE OLAN GÜVENCİM SIFIR.

  • RAMO CANCAN20 Aralık 2020 19:29

    o zaman kimse evlenmez ki.karı bir başa bela bir de çocuklar mı olacak.ölene kadar birilerine maaş bağla.

  • Oktay Ak20 Aralık 2020 13:13

    Umarım algı yokturLiyakat ve ahlaki dürüstlükten yana olan olan vicdani ve cüzdanı hür yargıçlar olur.Tuz kokmasın.