E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapı Kredi Yatırım'a yüksek not!---

Yapı Kredi Yatırım'a yüksek not!

Yapı Kredi Yatırım'a yüksek not!
20 Ekim 2015 - 13:42 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yapı Kredi Yatırım'a not verdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yapı Kredi Yatırım’ın kredi derecesini en yüksek ulusal not olan AAA (tur) olarak belirledi. Menkul kıymetler ve sermaye piyasası sektörünün lider kurumlarından olan Yapı Kredi Yatırım, Fitch Ratings tarafından ilk kez değerlendirilmiş oldu.

Yapı Kredi’nin bir iştiraki olarak sağlanan entegrasyonun Fitch Ratings’in notuna büyük etkisi olduğunu belirten Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Çipli, derecelendirme ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:
 
“Yapı Kredi Yatırım olarak yurtiçi satış, türev ürünler, hazine, kurumsal satış, uluslararası piyasalar, araştırma ve sermaye piyasaları danışmanlığından oluşan geniş bir hizmet yelpazesine sahibiz. Yapı Kredi ile kurduğumuz sağlam bağ da bize büyük güç veriyor. Yapı Kredi’nin geniş şube ağı ülkenin dört bir yanına ulaşabilmemize olanak tanıyor. Attığımız adımların sağlamlığını göstermek ve bu başarımızı yinelemek adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.”
 
Fitch tarafından Yapı Kredi Yatırım’ın ilk değerlendirilmesinde verdiği yüksek notta köklü ve geniş dağıtım ağının yanı sıra, güçlü finansal yapının da etkili olduğunu belirten Çipli, “3.4 milyar TL aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük aracı kurumlarından olan Yapı Kredi Yatırım olarak, yılın ilk yarısı itibarıyla yaklaşık 457 milyon liralık özkaynağımız, solo bazda sektördeki en yüksek tutarı ifade ediyor” diye konuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)