E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYangına ilişkin Bakan'dan ilk açıklama---

Yangına ilişkin Bakan'dan ilk açıklama

Yangına ilişkin Bakan'dan ilk açıklama
22 Haziran 2022 - 00:28 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili konuştu. Kirişçi yangına ilk müdahalenin 8 dakika içinde gerçekleştirildiğini belirtti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının 20.02'de başladığını ve 20.10'da ilk müdahale yapıldığı bilgisini verdi. Sözlerini sürdüren Kirişci, "144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" dedi.

Turizm cenneti Marmaris'teki Bördübet Yedi Adalar mevkiinde saat 20.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın şiddetiyle hızla yayılan yangın için yüzlerce personel ve araç bölgeye sevk edildi.

"8 DAKİKA İÇİNDE MÜDAHALE EDİLDİ"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda saat 20.02'de başlayan yangına ilk müdahalenin 20.10'da yapıldığını bildirdi.

"TÜM KURUMLARIMIZ TEYAKKUZ HALİNDE"

Marmaris'teki gelişmeleri "Yangın Yönetim Merkezinden" takip ettiklerini belirten Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor." ifadesini kullandı.

Bakan Kirişci, Marmaris'teki yangına ilk müdahalenin 8 dakikada yapıldığını bildirdi

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir'den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı da yangın için harekete geçti. MSB'den yapılan açıklamada "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğüne bildirilmiş, Muğla Valiliğinin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Marmaris'teki orman yangını büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala22 Haziran 2022 10:21

    Ulkenin her yaz savaştığı düşman yangin ama kaynaklar yerli milli oto diye boşa harcanıyor. Birkaç bin zengin binecek diye 2014ten beri otomobil yapmaya çalışıyor, her seçim oncesi yerli oto seneye yollarda diye yalan atıyorlar. Koca ülkeye 10 yangın söndürme uçağı almak çok mu zor?

  • BİRİSİ22 Haziran 2022 08:40

    8 dakikada müdahale edildi ama 12 saattir söndürülemedi. Komedi gibi açıklama yapılmış. 

  • BİRİSİ22 Haziran 2022 11:55

    Geçen seneki başarısızlık devam ediyor. Yangını kim çıkarırsa çıkarsın başarısızlık var ortada. Pislik senin gibisine denir yalaka.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER22 Haziran 2022 10:43

    ALLAH sen ve senin gibilerinin belasını verecektir.alay edin bakalım.

  • EKRİST22 Haziran 2022 10:41

    ulan pislik pkk lılar ve içimizdeki vatan hainleri rüzgar sert olarak var iken bir kaç noktadan ateşe verilir ise nasıl söndürülecektir.kçına kına yak.

  • xyz22 Haziran 2022 06:19

    Yangın söndümü? Sen onu söyle. Eğer sönmediyse; yok en kısa sürede müdahale ettik, yok şu kadar kahraman mucadele ediyor, yok takviye kuvvet istendi vb. geçin bunları ciĝerimiz yanıyor.

  • FİNANSŞÖR22 Haziran 2022 10:42

    haydi oldan hadsiz alay et bakalım senin partini iktidarada olsa bu hainliği yapsalar nasıl söndürecekler.

  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 00:50

    THY  uçarklarımız var. En etkin Akdeniz bölgesi için en uygun uçaklar. Sayılarını  arttırmalıyız.  en az 30 uçak hazırlanmalı. Gerekirse askeri personele verilmeli sivil-askeri olarak bakımlar masraflar yapılıp gerektiğinde anlık pilotla rile en ekonomık durumda uçaklar uçurulmalı. Aynı hava alanalrı hangarlar ve pistleri kullanabiliriz. Ormanlar çok önemli.  umarız yetkililer kendileri gitmek yerine olay yerlerine, öncelikle hava taşıtları gider. yıl oldu 2022 kara gücü yerine hava gücü acilen güçlendirilmeli.. malum yanan yerleri ıslah için harcanan masraf zaten  3 - 5 uçak parası yapar... söndürme masrafları , işçi personel köylü, efor edilen enerjıler zaman ve gün kayıpları vb. vb. uçak al, direkt o paraya zaten bir çok sorun önlenecek hiç bişe olmadan... örnek: DENİZ KUVVLETLERİ İHASI  görmüş, elinde ekstradan hangarında uçak olsa, direlet müdehalede edebilirdi !!! düzensizlik var sanki.