E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYakılarak imha edildiler---

Yakılarak imha edildiler

Yakılarak imha edildiler
13 Mart 2014 - 04:42 borsagundem.com

Yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan sağlığa zararlı çay, sigara, ilaç ve kozmetik eşyaları imha edildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, sağlığa zararlı maddeler içeren ve yurda kaçak olarak sokulmak istenen çay, ilaç, sigara ve kozmetik eşyaları yakarak, imha etti.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Esendere Gümrük Müdürlüğü ekipleri, yolcu beraberi eşya ambarında bekletilen ve geri alım için belirtilen yasal
süresi dolan 447 çuval çay, 36 kutu ilaç, 863 paket sigara, 140 kozmetik eşyası ve 14 çuval yonca tohumunu yakarak imha etti.

Söz konusu kaçak ürünlerin toplam piyasa değerinin 130 bin lira olduğu belirtildi.

Öte yandan, imha edilen çaylarda ve diğer eşyalarda ilgili kurumlarca yapılan analizlerde insan sağlığını tehdit edici unsurlara rastlandığı, analizler sonucu yurt dışından yurda sokulan çayların tüketime uygun olmadığının belirlendiği ifade edildi.

Türkiye'ye giriş yapan yolcuların muafiyet fazlası olarak yurda getirmek istedikleri eşyalar, yolcu beraberi eşya ambarına teslim alınarak, muhafaza ediliyor.

Söz konusu eşyaların geri götürülmesi için tanınan 3 aylık yasal süre dolduğunda, tüketimi insan sağlığı açısından uygun olanlar satılarak ülke ekonomisine kazandırılıyor. İnsan sağlığı açısından kullanıma uygun olmadığı belirlenenler ise imha ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)