E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancıların portföyündeki hisse senedi miktarı 21 milyar dolar ---

Yabancıların portföyündeki hisse senedi miktarı 21 milyar dolar

Yabancıların portföyündeki hisse senedi miktarı 21 milyar dolar
08 Ekim 2020 - 14:45 borsagundem.com

Yurt dışında yerleşik kişilerin 02 Ekim itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 21,0 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 20,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 5,9 milyar dolar oldu. DiBS stok miktarı önceki hafta 5,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Repo miktarı 340,3 milyon dolar seviyesine geldi. Repo miktarı önceki hafta 116,0 milyon dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 251,1 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 249,6 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı 131,0 milyon dolar oldu. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DiBS değeri farkı 479,1 milyon dolar olarak gerçekleşti. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı 225,1 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı 1,5 milyon dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Ekim 2020 16:18

    Keşke yastık altındaki paralarda çıksada şu yabancıları sıfırlasalar.bakın şimdi borsaya bizimkiler hakim olunca artık sert düşüşler olmuyor.

  • vatandaş01 Aralık 2020 13:46

    cahil kardeşim borsada yabancıların olması dışa bağaımlı ülkemize duyulan güveni gösterir ayrıca sen yabancıların bilerekmi  borsayı düşürdüğünü yada yükselttiğini düşünüyorsun :)  küresel piyasada her ülkenin her ülkede parası vardır hisse satışı şirketlere gelir olsun diye yapılmıştır( borsalar) senin ekonomin güven vermezse yabanca parasını dolara çevirir ve piyasdan çekilir buda borsayı düşürür tl ye değer kaybettirir ama güven sağlarsan yabancı yatırıma gelir buda borsanı yükseltir parana değer katar . güvenide nasıl sağlarsın? eğitim,üretim,adalet ve hukuk ile . umarım aydınlatmışımdır seni.

  • İyi bak08 Ekim 2020 21:09

    Şşşş rüyamı görüyorsun sen kardeş düşüş olmuyormuş sanki çıkış oluyorda düşüş olsun nerede dandik varsa onlar gidiyor boş yapma.