E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar borsada haziranda net satıcı---

Yabancılar borsada haziranda net satıcı

Yabancılar borsada haziranda net satıcı
05 Temmuz 2014 - 09:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yabancılar haziran ayında toplam işlemlerde nette satış tarafında yer aldı

Borsa İstanbul'da yabancılar endeks hisselerinde yoğun işlemler gerçekleştirdi. Bu işlemler sonucunda en çok işlem yaptıkları hisselerde nette yaklaşık 730 milyon TL'lik satış yapan yabancıların banka hisselerinden uzaklaşarak sanayi hisselerine yöneldikleri görüldü.
En çok satış yaptıkları hisse ise 380 milyon TL'lik satışla THY oldu. THY hisselerinde bu süre içinde 56 milyon lot satış gerçekleştirilirken hisseler de 7,20 TL'den 6,50 TL'ye kadar geriledi.
Net yabancı işlemlerinde en çok alım yapılan hisse ise Ereğli Demir Çelik oldu. Ereğli hisselerinde net yabancı alışları haziran ayında 76 milyon TL oldu.

Yabancıların haziranda en çok işlem yaptıkları 20 hissede toplam alım/satımları ile net pozisyonları tablolara şöyle yansıdı:



Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'da işlem gören bankalarda yaptıkları net alım satım miktarları ile net alım/satım TL tutarları incelendiğinde, toplamda yapılan 730 milyon TL'lik satışın 640 milyon TL gibi çok önemli bir kısmının bankalarda gerçekleştirildiği görülüyor. Bu rakam net satış miktarının yüzde 87'sini oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Madenci05 Temmuz 2014 23:02

    Koza grubunda alıcılar yabancılar değilmiş. cemaatçiler yurtiçi yurtdışı çapraz ateşle kelepire topluyorlar. Gülenin bir gülücüğü için patron gerekli psikolojik ve sosyolojik baskıyıda uyguluyor hisseler üstünede. Hersey Şeyhin gülücükleri içinmiş, patronda kar dağıtmıyor ve sürekli negatif bildirim yansıtmalarıyla hisseyi dibe çektirilmesine ve kelepire toplanmasına yardımcı oluyor

  • ali zurnacı05 Temmuz 2014 15:16

    ne yabancısı kardeşim..bunlar resmen dolandırıcı bıyıklı...borsada toplam ybancı değeri 70mlyr...satılan 700mlyon.%1 belkide daha az..1% le bisti istediğin gibi oynatıyorsan orası güvenli değildir.bu 1%de bıyıklı yabancıdan başkası değildir..

  • Birdost05 Temmuz 2014 13:06

    Ne yani THY ları düşünce manüpülasyon olmuyor Ereğli oluyor.

  • maxser05 Temmuz 2014 10:17

    yani ereglide yabancı mamüplasyon yapıyor spk seyrediyor