E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWulf'tan flaş yolsuzluk açıklaması---

Wulf'tan flaş yolsuzluk açıklaması

Wulf'tan flaş yolsuzluk açıklaması
23 Mart 2014 - 14:57 borsagundem.com

Yolsuzluk iddiaları üzerine istifa eden ve geçtiğimiz günlerde yargıda beraat eden eski Alman Cumhurbaşkanı, "Şimdi daha temiz hissediyorum" dedi

Hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Şubat 2012’de görevinden istifa eden ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada beraat eden Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, “Çok yoğun baskı altında kaldığım bir süreci geride bıraktım. Tüm bu olaylardan sonra birincisi kendime inancım arttı. Kendimi temiz hissediyorum. Masumiyetime, doğru bir kişi olduğuma ilişkin inanç daha da kuvvetlendi” dedi.

KIYASLAMA DOĞRU DEĞİL

17 Aralık süreciyle Türkiye’nin gündeminden düşmeyen yolsuzluk ve rüşvet tartışmaları kapsamında sık sık istifa kararı ile örnek gösterilen Wulff, Türkiye’de ve Almanya’da yaşanan süreci kıyaslamanın doğru olmadığını söyledi. Hürriyet'teki habere göre Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılan Wulff şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de olaylar çok karmaşık. Her iki durum arasında bir benzerlik aramak, kıyaslama yapmak doğru değil.” 
Wulff, bundan sonrasına yönelik planlarını şöyle anlattı: “Artık kendi gündemime daha fazla öncelik verebilirim. Bunlardan en önemlisi din ve kültürler arası diyalog. Artık bu konuya daha fazla odaklanabilirim. Din ve kültürler arası diyalog konusunda Türkiye önemli bir role sahip.”

İLK KEZ KONUŞUYORUM

Geçen şubat ayında hakkında açılan yolsuzlukla ilgili davadan beraat eden Christian Wulff, istifa ettiği için pişman olup olmadığı yönündeki soruya, “Beraatten sonra tek bir cümle açıklama yapmadım. Detaylarına girmek istemiyorum” dedi. Türkiye’de sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın erişiminin engellenmesiyle ilgili olarak ise Wulff şunları söyledi: “Almanya’da Türkleri savunan, Türkiye’ye güvenen çok Alman var. Bunların çok büyük bir bölümü de, çok etkin ve önemli konumlardalar. Dolayısıyla Türkiye uzun vadede hiçbir fayda getirmeyecek bu tür aksiyonlarla kendisinin dostlarını hayal kırıklığına uğratmamalı. Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli var. Bugüne kadar elde ettiği çok büyük başarılar var ama bundan sonrasında daha çok çalışması lazım. Hedeflerine kendiliğinden ulaşması söz konusu olamaz. Bunun için gerçekten çok çalışmalı. Dostları ile yakın bir diyalog içinde olmalı.”

TÜRK ÇALIŞKANLIĞI VE ALMAN MÜHENDİSLİĞİ

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada,  Christian Wullf şunları söyledi: “Türkiye’nin güçlü bir demokrasisi var, bankalara, Türk parasına, hukuka güven var. Cazipsiniz. İnsanlar artık Türkiye’ye geri dönüyor Türkiye’den göç etmek istemiyor. ‘Türkiye’den dünya ne öğrenebilir’ diye düşünüyorum. Çalışkanlık, aile, misafirperverlik. Türkiye, dünyada yerini alacaktır. ‘Türkiye, Almanya’dan ne öğrenebilir’ derseniz, eğitimde sadece akademik eğitime odaklanmamak gerekir. Dünyanın her yerinden talep edilen ürünler yapmak lazım. Araç üretiminde Alman mühendisliği ile Anadolu çalışkanlığı birleşsin.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • necip23 Mart 2014 17:12

    bizimkiler de arsız, yüzsüzce devam ediyor... onur yok ki, tam usta hırsız olmuşlar. hapishanede ceza alıp yatan hırsızlar da utanma var bunlarda yok...