E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor---

Wells Fargo: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

Wells Fargo: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor
04 Aralık 2023 - 13:31 borsagundem.com

Wells Fargo, ABD hisse senedi piyasasına hakim olan rallide düzeltme zamanının oldukça yaklaştığını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasalarında rallide yön değişikliği ihtimali artıyor. Bank of America’dan sonra Wells Fargo stratejistleri de yatırımcıları olası bir düzeltme konusunda uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wells Fargo, "Rallide düzeltme zamanı geldi” diyerek yatırımcıları uyarıyor. Hisse senetlerindeki boğa piyasası, tüketiciler geri çekilmeye başladıkça son demlerini yaşıyor olabilir.

Borsada düzeltme zamanı geldi mi?

Marketsinsider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Wells Fargo yatırım stratejisti Chris Harvey'e göre borsanın yıl sonu yaklaşırken bir düzeltme yapması bekleniyor. Harvey, CNBC’ye verdiği demeçte, tüketimin neredeyse tükendiğini ve Fed'in faiz indirimlerine ilişkin aşırı iyimser öngörülerin, yatırımcıların risk peşinde koşma zamanı olmadığı anlamına geldiğini söylüyor.

Ancak bu uyarıya benzer uyarıların geçen ay da yapıldığını akılda tutmak gerekiyor. Kasım ayında S&P 500 Endeksi, yüzde 8,9 oranında artış göstererek 1950 yılından bu yana en büyük 18. aylık kazancını yaşadı. Hisse senetleri geçen hafta Cuma günü de kazançlarını sürdürürken, ana endeksler yaklaşık yüzde 0,5 oranında değer kazandı.

Korku göstergesi kayıtsızlığa işaret ediyor

Harvey ise, borsanın korku göstergesi olarak da bilinen VIX'in tarihin en düşük seviyesi olan 13'te gezindiğinin altını çiziyor. Bu, yatırımcıların ekonomik yavaşlama konusunda endişelenmeleri gereken bir dönemde fazla kayıtsız kaldıklarının bir işareti olarak kabul ediliyor.

Harvey, “VIX 13 seviyesinde, herkes gerçekten mutlu ve yeni yıla girerken ya bir düzeltme ya da bir tür geri çekilme zamanı geldi. Önemli ölçüde aşırı alımdayız. VIX’in 13 seviyesinde olması size şunu söylemeli: Gideceğiniz yolun aşağısı olduğunu tam olarak biliyorsunuz, hiçbir şey sizi şaşırtmayacak ve piyasanın bunu yapmasının oldukça trajikomik bir yöntemi var.”

İyimserlik aldatıcı

Harvey, tüketicilerin zayıflama işaretleri göstermesi, hisse değerlemelerinin yüksek olması ve Fed'in faiz oranlarını 2024'e kadar daha uzun süre yüksek tutabileceği göz önüne alındığında boğa piyasasının buradan itibaren nasıl devam edebileceğini sorguluyor.

Harvey, mevcut ralliyi, “Tüketici tükenmeye yakın, değerleme çarpanları 20 kat seviyesinde, insanlar Fed'in faiz indirimine gideceğini düşünüyor ancak Fed'in yılın ikinci yarısına kadar faizlerde indirim yapacağını düşünmüyorum. Peki o halde boğa nerede? Piyasadaki yükseliş neyden kaynaklanıyor?” şeklinde sorguluyor.

Boğa yatırımcıları, 2024'e doğru Fed'in ekonomi acı çektiği için değil, enflasyon yavaşladığı için faiz oranlarını düşürmesiyle ekonominin resesyondan kurtulmaya devam edebileceğini öne sürüyor. Başka bir deyişle Fed, mecbur olduğu için değil, yapabildiği için faiz oranlarını düşürebilir. Harvey’e göre ise bu akıllıca bir yaklaşım değil ve bir aldatmaca içeriyor.

Harvey, “Bunun bir örneğini hiç görmedim. Fed her zaman faiz indirmek zorunda olduğu için kesintiye gitmiştir” diyor ve gelecek yıl borsa kazançlarının neredeyse sıfır düzeyinde olacağını sözlerine ekliyor.

Yatırımcılar savunmaya geçmeli

Harvey, yatırımcılara portföylerini gelecek yıla doğru savunmaya yönelik olacak şekilde konumlandırmalarını, böylece olası volatilite artışlarından ve hisse senedi piyasasındaki düşüşlerden yararlanabilmelerini öneriyor.

Harvey'nin 2024 yılı için S&P 500 Endeksi fiyat hedefi 4.625 puan seviyesinde ve bu, mevcut seviyelerden yüzde 1'in altında bir potansiyel yükselişe karşılık geliyor.

Bank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde

 

Boğa piyasası rallisi nerede tökezler?

 

Boğaların yeni hedefi Noel rallisi

 

Kasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?

 

Her şeyin rallisinde boğalar nereye koşuyor?

 

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena04 Aralık 2023 16:49

    ALLAH BELANI VERSİN MARŞALL batırdın beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • xyz04 Aralık 2023 15:48

    bizim borsaya asla bir şey olmaz .Çünkü başımızda bir dünya lideri olan RTE ve BAHÇELİ var diyorlar .Sonra borsaya bir koyup 150 kat kazananlar varmış .Bunları gören 10 000 000 üzerinde yatırımcı borsaya akın akın geliyormuş ve her gün bu sayı artıyor imiş.Bizim gençlerimiz, asgari ücretlilerimiz, Z kuşağı borsada maden arayama gelir iken bizim borsamız yılsonunda çok güzel rakamlardan kapatcağız hatta bazı hisse senetlerinin % 800 olur alın diyen yorumcular var internet kanallarında.  

  • Haylaz04 Aralık 2023 14:41

    Ralli nerde oldu 😁