E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te yükseliş martın son haftası---

Wall Street'te yükseliş martın son haftası

Wall Street'te yükseliş martın son haftası
20 Mart 2020 - 16:06 borsagundem.com

JPMorgan gelecek haftalara ilişkin piyasa öngörülerini paylaştı. Yapılan analizlere göre gelecek hafta Wall Street için oldukça parlak geçebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan teknik analizleri Wall Street’in gelecek haftadan itibaren yükselişe geçeceğini öngörüyor. Analistler yüzde 4’lük bir performansa kesin gözüyle bakarken daha büyük yükselişlerin de ortaya çıkabileceğini modelleri üzerinden açıklıyor.

JPMorgan'da sayısal stratejist Marko Kolanovic korona virüs krizinin gidişatıyla alakalı, "Bu krizin pek çok yönü tahminimiz doğrultusunda sonuçlandı: şiddetli likidite kesintileri, sistematik stratejilerin zorla silinmesi, hisse senedi düşüşlerinin rekor hızı ve tahvillerin özkaynak kayıplarını dengeleyememesi" diyor. Kolanovic’in ifadelerine göre Cuma’dan itibaren piyasalardaki türbülans azalacak. Ay sonunda portföyleri yeniden düzenlemek de yararlı olabilir.

"Hisse senetleri ve tahvillerin [bugüne kadarki] düşük performansı sabit ağırlıklı varlıkların tahsis portföylerini %4'lük bir zayıf hisse değeri bırakıyor. Bu da piyasanın dengelenmesi için değerlerin tahvillerden zayıflayan hisse değerlerine büyük bir geri dönüşü olacağını gösteriyor.”

“Bizim model aldığımız strateji bu ayın son haftasının %4’lük bir yükselişe sahne olacağını gösteriyor. Fakat rekor derecede düşen likiditenin negatif gama etkisiyle birleşmesi sonucu 4 kat büyük etki yaratabilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa21 Mart 2020 00:08

    bu gidişle zor yükselir

  • ekonomist/stratejist20 Mart 2020 16:46

    Bak sen Wall Street yükselişini ne zamandan beri davullu zurnalı haberdar edilir oldu eğer öyle bir şey olsaydı çok önceden para baronlarına haber giderdi. Böyle davullu zurnalı olmaz dikkat edin küçük yatırımcılar mal kitleme olabilir😉