E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te vadeli endekslerde yön aşağı---

Wall Street'te vadeli endekslerde yön aşağı

Wall Street'te vadeli endekslerde yön aşağı
18 Mart 2020 - 14:04 borsagundem.com

Wall Street vadeli işlemler piyasasında düşüş hakim. Endeksler yüzde 5'lik aşağı limit civarında seyrederken gong sesi için hiç ümit vermiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te vadeli işlemler piyasasındaki düşüş Çarşamba gününün Amerikan piyasaları için neler getireceği konusunda karamsarlığı da beraberinde getiriyor. Vadeli işlemler piyasasında endeksler %5’lik aşağı limite ulaştı ve bu daha fazla vadeli işlem satışı yapılamayacağı anlamına geliyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri çarşamba günü Avrupa hisse senetleri ile birlikte geriledi, hazine tahvilleri ise bir gün önce gelen ABD hükümetinin malî ve para politikalarının etkilerini takip ederek düşüş gösterdi. Petrol 17 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Wall Street'in son 30 yılın en kötü gününden toparlanmasının ertesi günü, Trump yönetiminin korona virüs krizinin etkilerini hafifletmek için ABD ekonomisine 1 trilyon dolar enjekte etmeyi planladığı yönündeki haberlerle salı gününü moral bularak kapatmıştı.

Trump'ın borsa performansı

 
Yatırım firması Janus Handerson’ın çoklu varlık başkanı Paul O’Connor Wall Street’teki süregelen satışlar için Bloomberg’e yaptığı yorumda, “Sürdürülebilir bir iyileşme için eksik olan temel bileşen risk iştahı. Küresel Covid-19 enfeksiyonunun yayılma oranlarının doruğa ulaşması bunu engelliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)