E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te havlu atmak için erken---

Wall Street’te havlu atmak için erken

Wall Street’te havlu atmak için erken
29 Ağustos 2023 - 18:13 borsagundem.com

Başarılı borsa tahminleriyle dikkat çeken ünlü borsa uzmanı Seth Golden zor geçen ağustos ayının ardından yatırımcıların ralli beklentisinden kopmaması gerektiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ağustos ayının yatırımcılar için hayal kırıklığı yaratması bazı borsa uzmanlarına göre sürpriz değil. MarketWatch’un haberine göre son 35 yıldır S&P 500 endeksi ağustos ayında yılın en zayıf ikinci getiri oranını sağladı. Üstelik eylül ayı da tarih boyunca dalgalı bir seyir izledi.

Bazı yatırımcılarsa 2022’de tarihsel verilerden ilham alarak bu yıl görülene benzer bir geri çekilme olacağı öngörüsüyle piyasalardaki parasının bir kısmını çekmişti ve teknoloji hisseleri rallisinin önemli bir kısmını kaçırmıştı.

MW haberine göre Finom Group’un Baş Borsa Stratejisti Seth Golden beş aylık yükseliş serisini sona erdiren ağustos ayındaki düşüşlerin S&P 500 Endeksi için çok kötü bir haber olmadığını düşünüyor. İsabetli borsa tahminleriyle tanınan stratejist bu yılın şubat ayında S&P 500’ün haziran ayında 4.350 puana ulaşacağını öngörmüştü.

Şubat ayındaki piyasa öngörülerinin merkezinde olan resesyon tahminlerini bir kenara iten Golden yatırımcılara dev sermayeli büyüme hisselerindeki herhangi bir zayıflığı satın almasını tavsiye etmişti. Baş stratejistin aynı dönemdeki iki hisse önerisi Amazon ve Visa da yıl içerisinde yüksek getiri sağladı.

Piyasaların şu anki durumuna bakıldığında ise yatırım araştırmaları şirketi Carson’dan Ryan Detrick 1950’lerden bu yana S&P 500’ün 5 aylık rallilerini inceliyor. Detrick’in araştırmasına göre rallinin %79 oranla altıncı ayda da devam ettiği görülüyor. Ancak ağustos ayı itibariyle bu sefer rallinin altıncı aya uzaması mümkün olmadı.

Golden yine de beş aylık rallilerden sonra S&P 500’ün 6 ve 12 ay sonraki ileriye dönük performansının sırasıyla ortalama %82 ve %93 oranında yükseleceği gibi cesaret verici tarihsel verilere ulaşıyor.

Borsa uzmanı , “S&P 500’ün 6 ve 12 aylık ortalama getirileri de %6 ve %12’dir. Kurnaz piyasa katılımcıları daha fazla gelişebilecek ve geçici fiyat dalgalanmalarından fayda sağlayabilirler” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcıların havlu atmaması gerektiğini gösteren sebeplerden birisi de Golden’a göre boğa piyasasının 6 Ağustos 2023 tarihinde S&P 500 Endeksi’nin son ayı piyasasının dip noktasından %20 yükselmesiyle doğrulanmasıydı. Ayı piyasasından boğa piyasasında doğru devam eden 165 günlük değişim 1952’deki 197 günlük ayı piyasasından bu yana en uzun süren bekleyişi de içeriyordu.

Golden, “Son ayı piyasası geçmişteki ayıdan boğaya giden piyasalara göre biri hariç hepsinden uzun sürdü ve mevcut 9 aylık döngüden daha fazla getiri sağlandı. Yeni bir ayı piyasasının 9 ay sonra başlaması ve bundan sonraki 12 aylık dönemde daha fazla getiri sağlanamaması çok uzak bir ihtimal olurdu” dedi.

Bitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde

 

Güvenli liman yatırımcıları yanlış mı yapıyor?

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)