E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in favori 6 sektörü---

Wall Street’in favori 6 sektörü

Wall Street’in favori 6 sektörü
03 Ocak 2023 - 10:56 borsagundem.com

Wall Street devlerinin bu yıl için yüksek performans beklediği 6 sektörün, yatırımcıların yüzünü güldürmesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street stratejistlerinin çoğu, borsaların gelecek yılki performansına ilişkin beklentilerini açık ederken kontrollü davranmayı tercih ediyor. Ancak ABD borsalarındaki düşüşün devam edeceğini düşünenler bile bazı sektörlerin ışıldadığı konusunda hemfikir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsalarda 2022 yılını pozitif bölgede kapatan tek sektör, yaklaşık yüzde 58 yükselişle enerji sektörü oldu. Diğer dört ana sektörde ise mütevazı kayıplar yaşandı: Kamu hizmetleri sektörü yüzde 0,5; temel tüketici ürünleri sektörü yüzde 2,7; sağlık hizmetleri sektörü yüzde 3,2 ve sanayi sektörü yüzde 6,7 değer kaybetti.

Sadece enerji sektörü pozitif bölgede kaldı

Markets Insider’dan James Faris’in haberine göre, enerji, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından yükselen petrol fiyatları ve yüksek seyreden enflasyonun yayılmasıyla üst üste ikinci yıl en iyi performans gösteren sektör oldu. Diğer dört sektörden üçünün ise ortak bir yönü vardı: Savunma yönelimleri. Bunun istisnası ise ekonomiye olan duyarlılığına rağmen daha iyi performans gösteren sanayi sektörü oldu. 10 yatırım firmasının sektör tavsiyeleri, firmaların en az dördünün yükseliş beklediği toplam altı sektörden oluşuyor.

Sağlık hizmetleri sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: BMO Capital Markets, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Truist

Sektöre kötümser bakan firmalar: Deutsche Bank

Ortak fikir: Sağlık sektörü savunmacı bir kimliğe sahip. Düşük faiz oranı riski taşıyor ve sağlam büyüme ile çekici değerlemelerin nadir bir kombinasyonunu sunar.

Yorum: Hiçbir sektör mükemmel olmasa da, hem ekonomik yavaşlama hem de daha yüksek faiz oranlarıyla başa çıkmak için sağlık sektörü en uygun sektörlerin başında geliyor. Insider'ın anket yaptığı en büyük yatırım firmalarının neredeyse tamamı sağlık sektörünü ucuz ve sağlam görüyor ve sektörden resesyona dayanıklı bir büyüme bekliyor.

Temel tüketim ürünleri sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: Bank of America, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Truist

Sektöre kötümser bakan firmalar: BMO Capital Markets, Deutsche Bank

Ortak fikir: Endişeler arasında artan getiriler, daralan marjlar ve daha yüksek değerlemeler yer alsa da, temel tüketici ürünleri ekonomik zayıflık zamanlarında güvenli bir sığınak olarak kabul ediliyor.

Yorum: 2023 yılında ABD ekonomisine ne olursa olsun, tüketiciler gıda, ev ürünleri ve diğer temel ihtiyaçları almaya devam edecek.

Enerji sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan, Truist

Sektöre kötümser bakan firmalar: Credit Suisse

Ortak fikir: Enerji hisse senetleri ucuz ve daha zayıf bir ekonomide arzın düşük ve talebin sağlıklı kalması koşuluyla art arda üçüncü yılda da yükselme potansiyeli taşıyor.

Yorum: Wall Street, enerji hisselerinin hâkimiyet serisini üç yıla çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bölünmüş durumda. Ankete katılan firmalardan dördü sektörün geleceği konusunda iyimserken, beşi tarafsız. Credit Suisse ise sektörü çok daha zor günler beklediğini düşünüyor.

Finans sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: Bank of America, BMO Capital Markets, Deutsche Bank, Oppenheimer

Sektöre kötümser bakan firmalar: Yok

Ortak fikir: Finans sektörü bu yıl düştü ve şu an görece ucuz kabul ediliyor ancak daha zayıf bir ekonominin sektöre zorluklar getirmesi de ihtimaller dahilinde kabul ediliyor.

Yorum: Daha yüksek faiz oranları normalde finans sektörünün karlılıklarını artırarak yükseltir, ancak durgunluk endişeleri ekonomik açıdan hassas olan bu sektör üzerinde baskı oluşturuyor. Bununla birlikte, çoğu firma, 2023 yılına girerken bu sektörün şimdiden çok fazla olumsuzlukla fiyatlandığını düşünüyor.

Bilgi teknolojileri sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Oppenheimer

Sektöre kötümser bakan firmalar: Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Truist

Ortak fikir: Bilgi teknolojileri sektörü ucuz seviyelerde işlem görüyor, ancak aşırı satılmış mı, oldukça değerli mi yoksa hala çok pahalı mı olduğu konusunda çok fazla tartışma bulunuyor.

Yorum: Yatırım şirketlerinden dördü, teknoloji konusunda iyimser olsa da, diğer dördü yükseliş veya düşüş konusunda temkinli. Yıllarca piyasaya liderlik ettikten sonra, sektörün 2022'de dünyaya geri dönmesi yani yaşadığı düşüşle birlikte normalleşme belirtileri göstermesi, Wall Street'teki birçok kişinin sektörde çoklu daralmanın devam etmesini beklemesine neden oluyor.

Kamu hizmetleri sektörü

Sektöre iyimser bakan firmalar: Bank of America, Credit Suisse, JPMorgan, Morgan Stanley

Sektöre kötümser bakan firmalar: BMO Capital Markets, Deutsche Bank, Oppenheimer

Ortak fikir: Kamu hizmetleri sektörü bir durgunlukta başarılı olmalı, ancak alışılmadık derecede yüksek değerlemeler, sektörle ilgili sırrın ortaya çıktığını gösteriyor.

Yorum: Kamu hizmetleri sektörü genellikle heyecan verici görünmüyor, ancak teknoloji dışındaki hiçbir sektör 2023 yılı için yatırım firmalarının bu kadar bölünmesine yol açmıyor. Genel kanaat ise makro ortamın sektör için elverişli olacağı yönünde.

Borsada iki sektör öne çıkmaya devam ediyor

 

Yatırımcı sayısındaki artış en çok o sektörü olumlu etkiledi

 

Dallas Fed: Maliyetler ve belirsizlik petrol sektörünü gölgeledi

 

2022'de enerji sektörü! İşte gelişmeler...

 

Hedge fonlara göre 2023’ün en iyi 5 sektörü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)