E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street rallisi ışıltısını kaybediyor---

Wall Street rallisi ışıltısını kaybediyor

Wall Street rallisi ışıltısını kaybediyor
01 Eylül 2021 - 11:25 borsagundem.com

Yıl başından bu yana Wall Street’i destekleyen ekonomik toparlanma gündemi etkisini yitiriyor olabilir. ABD borsalarında düşük sermayeli şirketlere olan talep azalırken yatırımlarda korumacılık trendi yükseliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yıl boyunca devam eden yükselişlerin ardından yıpranmış olabilir. ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Kingsview’ın Portföy Yöneticisi Paul Nolte ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte borsalarda kazanılan ivmenin gücünü yitirmiş olabileceğini belirtiyor.

MarketWatch’taki açıklamasında “Yeniden açılma ekonomisi ışıltısını kaybetti” ifadelerine yer veren Nolte borsaların pazartesi günü 2021’in başından bu yana tam 53 kez rekor kapanış kaydetmesine teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’ninse 32 kez tüm zamanların en yüksek kapanışına ulaşmasına dikkat çekti.

Borsa uzmanı, endeksler için yaptığı yorumlarında, “Komuta kademesi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşıyor. Ancak ordular bunu takip ediyor gibi görünmüyor” ifadelerine yer verdi. Düşük sermayeli şirketlerin geride kaldığını belirten Nolte, S&P 500’deki yüksek ağırlıklı hisselerin de olumsuz işaretler gösterdiğine dikkat çekti.

Nolte, ABD Merkez Bankası’nın (FED) kolay para politikalarının Wall Street hisselerini yükseğe taşıdığını ve gelecekteki %3 ila %7 aralığındaki potansiyel bir geri çekilmenin yatırımcıların beklentilerini yenileyeceğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları rekorla başladığı haftanın ikinci gününü kâr satışlarının ardından hafif bir düşüşle kapatmıştı. Wall Street vadeli endekslerine bakıldığında ise Türkiye saatiyle saat 11 itibariyle S&P Vadeli Endeksi %0,41’lik yükseliş gösteriyor. Hafta başında rekor kapanış yapan bir diğer endeks olan teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nde de vadeliler yukarı yönü gösteriyor. Nasdaq Vadelileri %0,30’luk yükselişle 15.629,75 puanda.

S&P 500’deki koruma yatırımları olarak bilinen sağlık ve kamu hizmeti sektöründeki hisselerde son günlerde görece güçlü bir performans kaydediliyor. Yatırımcılardaki eksen kaymasına dikkat çeken yatırım uzmanı Matt Forester ekonomik toparlanmanın gücünü kaybetmiş olabileceğini belirtti. ABD’li dev finans şirketi BNY Mellon Pershing’e bağlı yatırım danışmanlığı firması Lockwood Advisors’ın Baş Yatırım Müdürü Forester, Temmuz ayının sonundan bu yana en çok tercih edilen hisse senetlerinden bazılarının bu sektörlerde olduğunu söyledi.

Forester, “Bu demek oluyor ki borsalarda daha fazla korumacı hamle görüyoruz. Gelecekteki büyümenin nasıl görüneceğine dair bazı şüpheler var” ifadelerine yer verdi.

 

Avrupa tahvillerinde getiri beklentisi ılımlı

 

Sec Başkanı'ndan kripto para açıklaması: Regülasyon şart

 

Soros yatırımcıları uyardı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)