E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros yatırımcıları uyardı!---

Soros yatırımcıları uyardı!

Soros yatırımcıları uyardı!
01 Eylül 2021 - 08:22 borsagundem.com

Milyarder George Soros yatırımcıları uyarı: Çin'in hisse senetlerine karşı dikkatli olun!

Ünlü spekülatör ve milyarder George Soros, Financial Times (FT) gazetesinde bir yazı kaleme alarak yatırımcıları Çin'e karşı 'uyardı'.

Soros, yazısında bu yıl hisse fiyatlarında düşüşe yol açan düzenleyici baskının ardından, "Çinli finans otoriteleri yabancı yatırımcılara güvence vermek için ellerinden geleni yaptılar ve piyasalar buna güçlü bir ralliyle yanıt verdi" ifadelerini kullanırken, "fakat bu bir aldatmaca" diyen Soros, yazısına şöyle devam etti:

Şi (Cinping), tüm Çinli şirketleri tek parti devletinin aracı olarak görüyor. Rallide alım yapan yatırımcılar hayal kırıklığıyla karşı karşıya.

Soros, ayrıca görünürde ESG yönergelerini izleyen ancak Çin'in hisse senetlerine yatırım yapan emeklilik fonu yöneticilerinin kendilerini ve emekli müşterilerini kandırdığını savundu.

Mevcut endekslerin, ABD'li yatırımcılara ait yüz milyarlarca doların, 'kurumsal yönetimleri gereken standartları karşılamayan Çinli şirketlere akmasını mecbur kıldığını' öne süren Soros, "Güç ve hesap verme sorumluluğu artık herhangi bir uluslararası otoriteye karşı sorumlu olmayan tek bir adam tarafından kullanılıyor" dedi.

Teknoloji rallisi bitti

New York borsası günü düşüşle tamamladı

Avrupa borsaları günü negatif tamamladı

Çinli şirketlere halka arz yasağı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)