E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street günlüğü! Dışarıda kar içeride rekor fırtınası ---

Wall Street günlüğü! Dışarıda kar içeride rekor fırtınası

Wall Street günlüğü! Dışarıda kar içeride rekor fırtınası
18 Aralık 2020 - 00:27 borsagundem.com

New York'ta şiddetli kar fırtınası nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken borsada da rekor fırtınası esti. Pelosi'nin destek paketi için 'anlaşma yakın' demesi alım iştahını artırdı. 3 ana endeks de en yüksek kapanış değerlerine ulaştı

ABD borsaları Perşembe gününü 3 rekor birden kırarak kapadı. Korona virüse karşı planlanan ekonomi destek paketinde Demokrat ve Cumhuriyetçilerin anlaşmaya çok yaklaşmaları ve Moderna'nın aşısının FDA'dan onay için kritik eşiği aşması yatırımcıları hisse alımlarına yöneltti.

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, işsizlik başvuruları 12 Aralık'ta 23 bin artarak 885 bine yükseldi. Çarşamba günü de tüketici harcamalarının düştüğünün açıklanması, yatırımcılar tarafından "Destek paketi için anlaşmanın gerekçeleri" olarak değerlendirildi. 

PELOSI'NİN AÇIKLAMASI

Destek paketi ve bütçeye ilişin görüşmeler devam ederken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, söz konusu görüşmelerde "ilerleme" kaydedildiğini dile getirdi.

Taraflar 900 milyar dolarlık destek paketi üzerinde anlaşmaya yaklaşırken, paketin içeriğinde Amerikan vatandaşlarına yönelik 700 dolara yakın doğrudan desteğin de yer alacağı belirtildi.

MODERNA HİSSELERİ

Aşı cephesindeki gelişmeler de pazarı yükseltti. Pfizer'dan sonra Moderna'nın Kovid-19 aşısı da FDA'dan acil kullanım onayı için ilk tavsiye kararını aldı. Şirketin hisseleri yüzde 5 değer kazandı. 

ABD borsalarının hacmi, son 20 işlem günündeki seansın tamamı için 11,4 milyar ortalamaya kıyasla 10,5 milyar hisse oldu.

KAPANIŞ PUANLARI

New York'ta son yılların en şiddetli kar fırtınası yaşanırken Wall Street'in üç ana endeksinde de rekor fırtınası yaşandı. Dow Jones sanayi endeksi 148,83 puan ve yüzde 0,49 oranında artışla gün sonunda 30,303,37 puana yükseldi. S&P 500 de 21,31 puan ve yüzde 0,58 artışla gün sonunda 3,722,48'e ulaştı. 

Üst üste üçüncü bir günde rekor seviyede kapanan Nasdaq ise 106,56 puan ve yüzde 0,84 artışla 12,764,75'e yükseldi. 

ABD’de işsizlik başvuruları son üç ayın zirvesinde

 

ABD'de en yüksek günlük vaka seviyesi görüldü

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da 1.400'e bir adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Aralık 2020 11:41

    Demek ki dışarıda kar var ise bu içeriye sirayet edecek borsalar ocak ayında iyiyice üşüyecekler.