E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street düşüşle açıldı---

Wall Street düşüşle açıldı

Wall Street düşüşle açıldı
09 Ağustos 2021 - 16:41 borsagundem.com

Wall Street borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında açılışta Dow Jones Endeksi, 103,92 puanın üzerinde düşerek, yüzde 0,34 düşüşle 35.082,43 puana ulaştı. S&P 500 Endeksi yüzde 0,23 azalışla 4.426,56 puana gerilerken, Nasdaq Endeksi yüzde 0,16 azalarak 14.811,36 puana düştü. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri ise yatay açıldı.

Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 vadelileri ölçüt niteliğindeki endekslerin haftaya düşüşle başlayacağının sinyallerini verdi. Dow vadelileri 81 puanla %0,2’lik düşüş gösterdi ve endekste 83 puanlık bir düşüşe işaret etti. S&P 500 vadelileri ise %0,1 düşerek kayıpla açılacağının sinyallerini verdi.

Geçtiğimiz hafta Wall Street yükselişle kapanmış, Dow beklenenin üzerinde gelen ABD istihdam verilerinin ardından rekor yükselişle haftayı noktalamıştı. Ekonominin hızla toparlanma gösterdiğine yönelik sinyaller ABD Merkez Bankası’nın (FED) devasa tahvil alım programını yavaşlatmaya başlamasına neden olabilir. Bu durumda da piyasalar baskı altında kalabilir.

ABD’de bir federal yargıç Florida’da şirketlerin müşterilerinden korona virüs aşı bilgilerini paylaşmalarını talep etmelerini yasaklayan kanunu kısa süreliğine yürürlükten kaldırdı. Yeni düzenlemeye göre Norwegian Cruise Line müşterilerin iki doz aşısının tamamlanmış olup olmadığına dair bilgileri isteyebilecek. Şirket pandeminin başlangıcından bu yana Florida’dan ilk kez gemi kaldıracak. ABD’de korona virüsün delta varyantı nedeniyle yeni vakaların sayısında artış görülüyor.

Ünlü uzman yatırımcı Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway isimli şirketi ikinci çeyrekte 6,69 milyar dolarlık faaliyet karı bildirdi ve bir önceki yıla göre %21’lik artış kaydetti. Veriler Berkshire’ın demiryolu ve enerji sektörlerine yaptığı yatırımlardan kaynaklandı. Berkshire ikinci çeyrek bilançosunun yüksek olmasının nedeninin, pandeminin en düşük noktalarıyla karşılaştırılması olduğunu kabul etti. Şirketten yapılan açıklamada, “uzuna vadede etkilerin kapsamı içinde bulunduğumuz dönemde mantıklı bir şekilde tahmin edilemez” dendi.

Korona virüsün tamamen ortadan kalkması için uzun bir yol olduğu görülüyor. Epidemolojist Larry Brilliant CNBC’ye yaptığı açıklamada küresel nüfusun yalnızca küçük bir bölümünün aşılandığını söyledi. Brilliant, “bence sondan ziyade pandeminin başlangıcına daha yakınız ve bunun nedeni odaklandığımız varyantın etkilerinin uzun sürecek olması değil” dedi. Açıklamasının devamında, “200’ün üzerinde ülkede herkesi aşılamazsak, yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

ABD vadeliler düşüşle seyrediyor

 

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri yüzde 21,5 arttı

 

Petrolde sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)