E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street ayı piyasası geri mi dönüyor?---

Wall Street ayı piyasası geri mi dönüyor?

Wall Street ayı piyasası geri mi dönüyor?
27 Eylül 2023 - 13:53 borsagundem.com

2023’ün zirvesinden düşüşe geçen borsalarda düzeltme süreci uzadı. Uzmanlarsa borsaların ayılarının direksiyona geçtiğinden şüpheleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının 2023’ün en yüksek seviyesinden geri çekilmesi başlangıçta oldukça tipik bir düşüş gibi görünüyordu. Ancak yatırımcılarda gözlenen gerginlik analistlere göre borsaların ayılarının kontrolü ele geçirdiğini işaret edebilir. MarketWatch’un haberine göre Renaissansce Macro Research’ün Başkanı ve Teknik Araştırmalar Sorumlusu Jeff deGraaf döngüsel ekonomiyle yakından ilişkili hisseler ile portföy savunma hisseleri arasındaki ilişkiye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerikan borsalarının gösterge endeksi niteliğindeki S&P 500 Endeksi 65 günün en düşük seviyesine geriledi. Endeksteki düşüş bu yıl borsalarda görülen yükseliş trendinin de bozulduğunu gösteriyor. MW haberine göre Jeff deGraaf S&P 500’ün şu anki seviyesinden %3 aşağıda olan 200 günlük ortalamasıyla da yakın zamanda mücadele etmek zorunda kalacağını söyledi.

Makro analist, “Şu an için 200 günlük ortalamanın negatif zemin olacağını düşünüyoruz. Ancak eğer piyasalar daha da aşağıya düşerse ve ayı piyasası yönünde bir trend değişimi yaşanırsa bunun erken bir göstergesi döngüsel ile savunma hisseleri arasındaki ilişkide bozulma olacaktır” dedi.

Ekonomik döngülere karşı çok daha hassas olan döngüsel hisseler Amerikan tahvil piyasasındaki getirilerin yükselmesiyle birlikte baskı altına girmeye başladı. Zira 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri bu hafta %4,5’le son 16 yılın zirvesine ulaştı.

DeGraaf tahvil faizlerindeki bu artışın konjonktürel hisse senetlerini portföy savunma hisselerine karşı zor bir konuma getirdiğine dikkat çekti.

Makro analist, yılın başından bu yana döngüsel hisse senetlerine karşı portföy savunma hisseleri ticaretinde taktiksel zayıflıkların göründüğünü, ancak boğa piyasası eğiliminin göreceli olarak bozulmadan kaldığını söyledi:

“Trendde bir kırılma olup olmadığını çok yakından izleyeceğiz. Ancak göstergeler çoğunlukla dengesiz ve zayıf göründüğünden para kazanma bakış açımızda savunma hisselerine dönmeyeceğiz. Bunun yerine bizim görüşümüz geniş pazarda kalarak daha az kaybedeceğimiz yönündedir” 

Bununla birlikte deGraaf orta büyüklükte sermayeli temel tüketim ürünleri alanında sessizce güçlenen hisseler olduğunu ve bu hisseleri destekleyeceklerini söyledi. Söz konusu sektör birçok yatırım uzmanı tarafından portföy savunma hisseleri arasında gösteriliyor.

Ünlü stratejistten şok uyarı: İflaslar yaklaşıyor

 

Eski Goldman Sachs CEO’su Blankfein: Fed beklenenden erken faizleri indirebilir

 

Powell’ın şahin tonundan ödün beklentileri piyasaların nabzını yükseltiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çiko27 Eylül 2023 15:04

    auhuhauhauh ayı diil feriştaa gelse çöküş devam edecek .hahuhauhuha para bulnamdı auhauhauhau arap 50 milar doları abd onşlarca milar doları ahuhauhau gaz petrol altın gümüş bakır dünya gısganıyooooooo goşşşuuunnn hauahuauahauhauhauhau hala borsada hisse alan garip gureba gardaşlarım bravo size bi el atın devam hahuhauhauhauha