E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıWagner krizi buğday fiyatlarını sıçrattı---

Wagner krizi buğday fiyatlarını sıçrattı

Wagner krizi buğday fiyatlarını sıçrattı
26 Haziran 2023 - 09:44 borsagundem.com

Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizi buğday fiyatlarının sıçramasına yol açtı. Chicago'da vadeli buğday kontratları, piyasa aktörlerinin Rusya'da yaşanan krizi fiyatlamalarına dahil etmesiyle tırmanışa geçerek buşel başına 7,5625 dolara yükseldi.

Buğday fiyatları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in neredeyse çeyrek asırlık iktidarına karşı şimdiye kadarki en büyük tehdidi temsil eden silahlı bir ayaklanmaya sahne olan hafta sonunun ardından yükseliş kaydetti.

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigozhin'in başlattığı isyan sonrasında Wagner elemanları Moskova'nın birkaç saat yakınına kadar geldi. Ayaklanmayı sona erdirmek için bir anlaşma yapıldı ve Prigozhin kalkışmayı durdurarak sürgüne gitmeyi kabul etti.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Chicago'da vadeli buğday kontratları, piyasa aktörlerinin Rusya'da yaşanan krizi fiyatlamalarına dahil etmesiyle tırmanışa geçerek buşel başına yüzde 1,3 kadar artışla 7,5625 dolara yükseldi.

Rusya'da buğday ihracat vergisine indirim

 

Petrolde ‘Wagner İsyan’ı etkisi

 

Wagner krizi rubleyi vurdu

 

Vucic'ten Wagner krizi açıklaması

 

Rusya Borsası'na Wagner krizi darbesi!

 

Wagner grubu, Rus karargah binasını kuşattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)