E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVuhan'dan gelen Koca Yusuf Ankara'ya iniş yaptı---

Vuhan'dan gelen Koca Yusuf Ankara'ya iniş yaptı

Vuhan'dan gelen Koca Yusuf Ankara'ya iniş yaptı
01 Şubat 2020 - 20:14 borsagundem.com

42 yolcuyla TSİ 06.00'da Çin'deki Koronavirüs salgınının çıkış noktası Vuhan'dan tahliye edilen 42 yolcuyla havalanan Koca Yusuf adlı ambulans uçak Ankara'ya indi

Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki, 32'si Türk 42 kişiyi taşıyan uçak, Ankara'ya geldi.

Sağlık Bakanlığınca planlanan tahliye operasyonu için ambulansa çevrilen ve Koca Yusuf adı verilen Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400 M tipi askeri kargo uçağı, yaklaşık 32 saatlik tahliye operasyonunun ardından, alınan tedbirler çerçevesinde Etimesgut Askeri Havalimanında hangarların arkasındaki en uzak alana çekildi.

Uçaktaki 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve bir Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 yolcu ile mürettebat, teknik ekip ve sağlık personelinden oluşan toplam 62 kişi, 17 ambulans ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürülecek.

Uçak ile içinde bulunan malzemeler de Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacak. KBRN gaz maskesi ve KBRN kıyafeti giymiş personel tarafından özel kimyasallar ve teçhizat kullanılarak, uçağın iç ve dış arındırma işlemleri yapılacak. Sonrasında da meydana kurulan KBRN Dekontaminasyon Çadırı'nda her uçak personeli için tek tek arındırma işlemi gerçekleştirilecek.

Uçakta bulunanlar, 14 gün boyunca tek kişilik odalarda gözlem altında tutulacak ve 3 günde bir her birinin tetkikleri yapılacak. Yemek dahil tüm hizmetler tek kullanımlık malzemelerle verilecek ve tüm atıkları tıbbi atık olarak değerlendirilip özel poşetlerle atılacak.


42 yolcunun yanısıra uçakta görev yapanların karantina altında tutulacakları 
Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 
tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu kapsamında, 2 enfeksiyon uzmanı, 4 enfeksiyon kontrol hemşiresinin de yer aldığı Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi uçak dün saat 12.05'te Çin'in Vuhan kentine hareket etmişti. Uçakla, Çin'e tıbbi yardım malzemesi de taşınmıştı.

BÜYÜKELÇİ'DEN AÇIKLAMA

Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen:

- Kriz masası oluşturduk. Virüsün hızlı bir şekilde yayılmasının sebebi Çin'deki yılbaşı tatili. Tatil sebebiyle 3 milyar seyahat gerçekleştiriliyor.

- Çok hummalı bir çalışmayla Vuhan'daki vatandaşlarımızın konumlarını haritada tespit ederek onları nasıl götüreceğimizin planını yaptık.

- Vatandaşlarımızın hiçbirinde virüs tespit edilmedi. Vatandaşlarımızın hiçbirini orada bırakamazdık.

- 6 vatandaşımız gelmek istemedi. Sosyal medya platformlarında kimlik bilgileri paylaşılmış, bunun kendileri için çok hassas olduğu takdirinde bulunan bazı vatandaşlarımız gelmekten vazgeçti.

Vuhan'dan tahliye tamamlandı, uçak havalandı

 

Kâbustan kaçış, yurda dönüş heyecanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Colinas 02 Şubat 2020 22:17

    Sözcü Gazetesi Corona Virüsü şuan İstanbul'da demiş Biliyoruz geçen günde Erzurum'da kayıyordu 😒😒😒

  • ....02 Şubat 2020 21:39

    uçakları alan, askerimize veren milletimizden ve alımı gerçekleştiren Ecevitten Allah razı olsun. o uçaklardan bunlar

  • eee02 Şubat 2020 21:32

    nedne cumhurbaşkanlığı özel jetlerinden biri gitmedi. bence ultra lüks jetlerle daha hızlı mudehale ve daha güzel konforlu kurtarma  yapılabilirdi. zaten gereğinden fazlada cumhubaşkanlıgı jeti var. Cumhur ne dedi? katar hediye etti ama bunlar milletin devletin dedi.. Millet binebilir. olağan üstü durum var zaten guvenlık. sağlık..

  • KEREM KIRBIZLI02 Şubat 2020 11:32

    yarın muhalefet  çıkar neden oraya ucak gönderdiniz orada bulunanlar orada kalsa der ise şaşırtmam.

  • ahaha02 Şubat 2020 21:38

    muhalefet diyorki neden onlarca baknın özel uçağı var... onlarda gezip duruyor boş yere bakımı onarımı personeli masraf diyor... nedne askeri ucaç gitti çine bakanın birinin uçağı gitmedi diyor.. yeri geldiğinde ümreye uçan o uçaklarda dahil : ))) millet parasını millete harcamalısın siyor o chp.. mille tyerine başka yere uçarsa o uçuklar önce chp çıkar karşısın. korkacaksın işte böyle her uçak uçunc akorkacaksın taakii o ayrımı ve farkı görenekadar ))

  • : )02 Şubat 2020 21:30

    o uçakları alan o muhaleet zaten. ödemeleri ozamanlard ayapıldı : ) bugunler için alındı  : ) Alan dan allah razı olsun. 

  • Günaydın 02 Şubat 2020 14:28

    Gören bi şey yaptı sanacak bi ucak gönderdi. Uzaya mekik değil çin'e uçak gönderdi. Chp buna niye muhalif oksun. Başınıza taş düşse chp den bileceksiniz. Siz en iyisi millet bahçesine gidin kek çay peskuvite devam

  • doğru02 Şubat 2020 09:11

    sağlık bakanlığı bu konuda işi sıkı tutuyor tebrikler.

  • treyj02 Şubat 2020 05:56

    çok riskli bi hareket ben ce yapilmamaliydi vurusu evimize getirdik

  • ?02 Şubat 2020 21:33

    senin çocuğun orada visüre yakalanmadan çinde bırakılsa terk edilse ne dşünürdün ? biş eyazıyonuz ama kendinize müslüman hep

  • Yuh02 Şubat 2020 08:22

    En büyük vürüs sen ve senin gibi zihniyetler ne demek Getirmeseydiler onlar bu ülkenin vatandaşları gerek li tedbirler alındıktan sonra getirdiler zaten

  • Metehan02 Şubat 2020 00:09

    Arındıkça güçleniyoruz, Devlete Tekrar virüs(!) buşatırmazsak Kısa zamanda süper güç olacağız. Güç kudret Türk'ün genlerinde var. Yüce yaratıcı lütfedif, bahşetmiştir.

  • Ozan01 Şubat 2020 23:30

    Vuhandan geliyor ! Bakalım ne getirdi.

  • HALİL KERTENKELE02 Şubat 2020 11:31

    yuh sana hemi......sen anan baban kardeşlerin eşin dostun orada ekmek parasını kazanmak için gitse aynı şeyleri söylermi idin.

  • KEREM KALBURÜSTÜ01 Şubat 2020 21:15

    ecevit zamandı italya ile milli takımımız özel maç yapacak idi ucak kaldıracak durumda olmadığımız için italyanlar özel ucakla milli takımımızı aldırıp maç oynandıktan sonra geri bırakmışlar idi.bir o günlere bakın bir de bugünlere.o günlerdeki chp den bir adım dahi ileri gidemeyen bir chp var.

  • ...KKTC02 Şubat 2020 21:36

    harka demişsin. o günleri süper özetledin. TÜRK MİLLETİ O YOKLUK GÜMLERİNDE... ABD VE NATO VE AVRUPA VE ARAP DUNYASININ KKTC YE GİTME DEDİĞİ GÜNLERDİ. O YOKLUK GÜNLERİNDE BİLE TÜRK BAYRAĞI KKTC YE DİKİLDİ.. GUNUMUZDE VARLIK VAR... 1 mektupla ve 1 tweetle koca koca ordular yuzlerce uçaklar ve tanklar duruyor... demek RAHMETLİ ECEVİT ŞİMDİ BAŞKANLIK YAPSA, YUNAN ADALARINI VE ESADIN KELLASİNİ İSTESE ALIRMIŞ... ; ))) o gunlerde onları yaptına göre... abd ve rus başkanlarına kardeşimdemedi.. madasa vurdu yumruğu kktc operasyonunu ülke menfaati için yaptı...  : )) güzel örnek verdin tebrik ederim.. 

  • Günaydın 02 Şubat 2020 14:29

    Boş laf bunlar

  • Yaşa01 Şubat 2020 20:42

    Yüce Rabbim devletimize zeval vermesin işte güçlü devlet olmanın faydaları Nerede o eski hasta Türkiye nerede şimdi dünyanın imrendiği Türkiye

  • Milliyetçi01 Şubat 2020 21:14

    Bu yorumu eksi atan bilsin ki bu ülkenin hainidir