E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin'de yeni karantina---

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni karantina

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni karantina
11 Mart 2022 - 15:25 borsagundem.com

Çin'in kuzeydoğusundaki Cilin eyaletine bağlı Çangçun'da artan korona vakaları yüzünden karantina ilan edildi. Şehir halkına evlerinde kalmaları ve üç tur Kovid-19 testi yaptırmaları önerildi.

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, şehirde toplu testlerin uygulanma sürecinde tüm ulaşımın durdurulacağı ve zorunlu ihtiyaçları sağlayanlar dışındaki tüm işletmelerin kapatılacağı bildirildi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre Çin'de son 24 saatte 397'si yurt içi kaynaklı 555 Kovid-19 vakası saptandı. Yurt içi kaynaklı 121 vakanın görüldüğü Şandong ve 98 vaka ile Cilin eyaletleri, en fazla yerel vakanın kaydedildiği yerler oldu.

Cilin'deki vakaların 93'ü eyaletle aynı adı taşıyan eski merkez Cilin şehrinde, 3'ü Yanbien Kore Özerk Vilayeti'nde, 2'si ise karantina ilan edilen Çançung kentinde kaydedildi. Vakalarının çoğunun ortaya çıktığı Cilin şehrinde daha önce kısmi karantina ilan edilmişti.

Toplam 112 bin 940 vaka

Çin'de bugüne kadar 112 bin 940 vaka görüldü, 4 bin 636 kişi yaşamını yitirdi. Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü bölge, eyalet ve şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediyor.

Çin Başbakanı Li görevi bırakacağını doğruladı

Çin Başbakanı itiraf etti! 'Kolay olmayacak'

Çin'den üçlü zirve yorumu

Çin'den Ukrayna'ya 790 bin dolarlık yardım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mete han12 Mart 2022 00:27

    covid i abd labr.üretip çinden saldığını bütün dünya biliyor bizim basın öğrenemedi yakında çiçek salgını benzer bir mikrop dalgası hazırlığı yapıyorlar sağlık altyapısı zayıf aşı üretemeyen devletlerde malesef ölümler artacak bunların dünya nüfus denge anlayışı bu

  • ANALİST11 Mart 2022 16:09

    covid ı çin yaymadı  abd yaydı başlık yanlış