E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVerusa Holding, Enerji Bakanlığı'ndan ruhsat aldı---

Verusa Holding, Enerji Bakanlığı'ndan ruhsat aldı

Verusa Holding, Enerji Bakanlığı'ndan ruhsat aldı
03 Kasım 2016 - 16:47 borsagundem.com

Verusa Holding, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Adana Tufanbeyli Boksit madeni için "Detay Arama Ruhsatı" aldı

Verusa Holding A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamada, şirketin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı Standard Enerji Üretim A.Ş.'nin sahip olduğu maden ruhsatlarından Adana Tufanbeyli Boksit madeni sahası ile ilgili 03.11.2016 (bugün) tarihinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden "Detay Arama Ruhsatı"  alındığı bildirildi.

ÇED GEREKLİ DEĞİL RAPORU DA ALINDI
Ağustos ayında Verusa Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, 11.02.2016 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasına ek olarak Şirketin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı Standard Enerji Üretim A.Ş.'nin sahip olduğu 3 ayrı maden ruhsatlarından Adana Tufanbeyli Boksit madeni sahası ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izni ile Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yeni ve kapsamlı "ÇED Gerekli Değildir Belgesi" düzenlendiği bildirildi.

YILLAR SONRA İLK MADEN RUHSATINA BAŞBAKAN’DAN ONAY
Verusa Holding’in yüzde 100 iştiraki olan Standard Enerji’nin 3 maden ruhsatına onay almıştı. Verusa, uzun aradan sonra ruhsat alan ilk şirket oldu.

Bu onayın farklı bir anlamı var. Çünkü yaklaşık üç yıl önce tüm maden ruhsatları onayı Başbakan’ın iznine tâbi tutulmuştu. Stratejik öneme sahip olduğu için Başbakan’ın onayı olmadan hiçbir kuruluşa maden ruhsatı verilmiyor. Verusa Holding uzun bir aradan sonra Türkiye’de maden ruhsatı alan ilk şirket oldu.

DEV MADEN REZERVİ İÇİN ÜRETİM HAZIRLIĞI
Maden Teknik Arama’nın (MTA) tespit ettiği maden sahasında 4.950.000 ton boksit cevheri bulundu. Üretim için hazırlıklar başladı, MTA yüzde 1 buluculuk hakkı alacak. Verusa Holding’in yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Enerji Üretim, tespit edilen 4.950.000 ton boksit cevheri rezervini yerüstüne çıkararak ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor.

Sertliği 1-3, yoğunluğu 2,5-3,5 gr/cm3 arasında değişen, alüminyum oksit ve hidroksitlerin bir karışımı olan boksit, alüminyum metali üretiminde kulanılan başlıca cevher olması bakımından dünya ticaretinde önemli bir yer almakta. Dünya boksit üretiminin % 90’ı açık işletme ile gerçekleştirilmekte olup, boksit tüketiminin % 85-90'ı alümina ve alüminyum üretimine yönelik. Boksit ayrıca, kimya ve refakter sanayiinde, çimento ve aşındırıcı yapımında kullanılmakta.

Verusa’nın HES’ini Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 267,75
En Yüksek: 274,50
En Düşük: 266,00
Değişim 0,66 %
FK: 26,25
PD / DD: 10,12
İşlem Hacmi 28.132.928
Toplam Adet: 103.870
Ağırlıklı Ort.: 271,08
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)