E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVergi kaçakçılığı için yeni kurul---

Vergi kaçakçılığı için yeni kurul

Vergi kaçakçılığı için yeni kurul
18 Nisan 2020 - 11:45 borsagundem.com

Vergi kaçakçılığına karşı rapor tutmak ve analizler yapmak için Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Risk Analizi Genel Müdürlüğü kurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bir Risk Analizi Genel Müdürlüğü kurulacak. Kurulacak müdürlüğün kadroları ve görev tanımı Resmi Gazete'de yayınlandı. Risk Analizi Genel Müdürlüğü vergi kaçakçılığını araştıracak ve önlenmesine yönelik değerlendirme çalışmaları yapacak.

Risk analizi sonucunda oluşturulan raporları ilgili kamu kuruluşuna gönderecek. Bakan tarafından verilen diğer görevler yapılacak.

Uygun görülürse Risk Analizi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olmak üzere;

Denetim Daire Başkanlığı, Vergi Kaçakçılığı Denetim Daire Başkanlığı, Vergi İadeleri Denetim Daire Başkanlığı, Sektörel Denetim Daire Başkanlığı kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi mükelleflerinin de hakkını koruyabileceği yeni bir kurul oluşturuluyor. Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre Mükellef Hakları Kurulu kurulacak.

Risk Analizi Genel Müdürlüğü bir genel müdrür, 3 teftiş başkan yardımcısı, 3 hazine kontrolörleri kurulu başkan yardımcısı, 3 genel müdür yardımcısı ve 50 daire başkanından oluşacak toplam 60 kişi istihdam edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BÖRÜ TİM 19 Nisan 2020 14:27

    Vergi Denetim Kurulu Baskanlığı gibi bir organize suc olusumunu denetleyici tedbirlerin alınmasınıda takdir ile karsılıyoruz. Makamını doldurmayan Sarıgül'ü istifaya davet ediyoruz...

  • Mert19 Nisan 2020 13:55

    Haberiniz hatalı, lütfen kararnameyi iyi okuyup öyle haberleştirin. Kurulan daire başkanlıkları Risk Analizi Genel MÜdürlüğüne bağlı değil, Vergi denetim kurulu başkanlığına bağlı. Mevcut grup başkanlıklarının kapatılması ve onlara ikame olarak kurulmuştur/kurulacaktır.

  • akif18 Nisan 2020 17:28

    vay arkadas bir seyi de begenin.her seyi elestirince kimse tarafindan ciddiye alinmiyorsunuz.yeter be bi bitmediniz.begendiniz nere varsa oraya gidin.eminim gittiginiz yerde sizi bas taci ederler.

  • Mali18 Nisan 2020 15:46

    Yaf sürekli versi silinen yandaşlar vey bütün cevreleri son on beş yılda mikyarlarca dolar servete ulaşırken belki dpğru dürüst vergi bile vermemişlerdir. Diğer taraftan vatandaşın peşine düşmüşler. Nerden bakarsa çelişki! Kendi akrabaları dost iş adamları son on beş yılda ne kadar servet yapmış ne kadar vergi vermiş karşılaştırmadı herseyi anlatır.

  • Vefa 18 Nisan 2020 15:41

    Yaf bazılarının her yıl yüzlerce öilyon vergisini siliyorlar, vatandaş üç beş kuruş vergi kaçıyorlar diye peşine düşmüşler:) Bazı belrdiyelerde yüzlerce milyon yolsuzluk yapanlar sadece görev değişikliği yapması, bazı belediyelerde yüz bin lira yolsuzluk idiaları ile bazı insanlatın mahpuslarda cürümesi de aynı mantık

  • Ali bas18 Nisan 2020 14:57

    Arkadaş vergi kacıranı şikayet etti arkadaşa ceza verdiler mahkemede

  • MUSTAFA18 Nisan 2020 14:02

    ÇÖZÜMÜ BULALI KAÇ YIL OLDU BİLDİKLERİ HALDE UYGULAMA SIFIR

  • Wers18 Nisan 2020 13:10

    Erker vergi kaçırıyor asgari ücretle göstergelerden tut herşey doktor bile yazanesinden vergi ödemiyor öğretmenler özel ders veriyor olan özel sektörde ben işçiyim dışarıda iş yapayım kapı önüne konuyorum

  • Vatandaş18 Nisan 2020 13:09

    Kızılay = Vergi kaçırma olmuş iyi öğrendik. Ayrıca mevcut mali müşavirler ve savcılar hepsi özel üniversite mezunu mu bir Allah ' ın kulu yok mu devlet universitesinden millete devlete yeminli.

  • İşleri güçleri18 Nisan 2020 12:47

    Trışkadan yeni makamlar türetip,yandaşa pozisyon açmak. Sen 18 yılda vergi kaçağıyla ilgili,yağma affından başka bir halt etmemişsin.Şimdi kalkmış millete şekil yapıyorsun.