E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVanguard: Yatırımcılar hisse senetlerinde yükseliş eğiliminde---

Vanguard: Yatırımcılar hisse senetlerinde yükseliş eğiliminde

Vanguard: Yatırımcılar hisse senetlerinde yükseliş eğiliminde
20 Temmuz 2023 - 10:54 borsagundem.com

Uzmanlar, yatırımcıların yükseliş eğiliminin 2022 ayı piyasası öncesinden bu yana en yüksek seviyede olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli sürüyor. Bunda yatırımcıların yüksek seviyede yükseliş eğiliminde olmasının büyük etkisi bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları bu yıl her ne kadar teknik anlamda boğa piyasasına girmiş olsa da, genel ekonomik gidişat, Fed’in faiz artırım kampanyası ve değişken enflasyon verileri nedeniyle yatırımcıların boğa piyasasına ikna olmadığı uzun süredir dillendiriliyor. Ancak veriler, yatırımcıların da belirgin seviyede yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviye

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, Vanguard, yatırımcıların 2022 ayı piyasası öncesinden bu yana hisse senetlerinde en fazla yükseliş eğilimi gösterdiğini bulguluyor. Vanguard anketine göre Haziran ayında yatırımcılar, ABD hisse senetlerinin gelecek 12 ayda yüzde 5,5 oranında sıçrama yapmasını bekliyor. Bu, 2022 ayı piyasası öncesinden bu yana en yüksek yükseliş tahmini olarak kayda geçiyor.

Bu, Nisan ayı itibarıyla hisse senetleri için beklenen yüzde 3,7'lik yıllık artıştan ve Aralık 2021'deki yüzde 6'lık yükseliş tahmininden bu yana en iyimser beklentiye karşılık geliyor. Hatırlanacağı üzere, bu tarih, S&P 500 Endeksi’nin yeni bir ayı piyasası için yaygın olarak kabul edilen kriterleri karşılayarak zirve seviyesinden en az 20 oranında düşmesinden hemen önceye denk geliyor.

Vanguard’s Investor Behavior Group’ta kıdemli bir araştırmacı olan Tom De Luca, “Yatırımcılar, mevcut borsa rallisinin devam etmesini beklediklerini yüksek sesle ve net bir şekilde söylüyor. Şu anda kısa vadeli iyimserlik, 2022 ayı piyasasının başlamasından hemen önce, Aralık 2021'den bu yana gördüğümüzden daha yüksek” diyor.

İyimserliğin nedenleri

Anket, yaklaşık 2.000 yatırımcıdan oluşan rastgele bir örneklemden alınan yanıtlara dayanıyor. Artan iyimserlik, hisse senetlerinin yıl için bir dizi yeni zirveyi belirlemesi, merakla beklenen resesyonun sınırda kalması ve çoğu büyük bankanın ikinci çeyrek kazançlarını beklenenden daha iyi sonuçlarla başlatmasına bağlanıyor. Dikkat çekici bir şekilde, Haziran ayı Vanguard anketinde de 10 yıllık borsa getirilerinin Nisan ayında olduğu gibi yüzde 7,1'e sabitlendiği görülüyor.

Hisse senetleri rallisi dün yükselişini sürdürdü ve üç endeks de bir yılın en yüksek seviyelerini kaydetti. Dow Jones piyasa verilerine göre, hem Dow Jones hem de S&P 500 günü, Ocak 2022 rekor kapanışlarının yüzde 5'ten daha az altında kapattı. Nasdaq ise 21 Kasım 2021'deki rekor kapanışının yüzde 10,6 oranında altında seyrediyor.

Borsalardaki iyimserlik her an bozulabilir

 

Wall Street yatırımcıları fazla mı cesur?

 

Amerikalı küçük yatırımcı borsalara geri dönüyor

 

Boğalar şahlansa da ayı piyasası yatırımcıları direniyor

 

Tüketici hissiyatı rallinin önünü kesebilir

 

Wall Street rallisinin devamı gelecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)