E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVan'daki olayların ardından terör operasyonu: 340 gözaltı---

Van'daki olayların ardından terör operasyonu: 340 gözaltı

Van'daki olayların ardından terör operasyonu: 340 gözaltı
04 Nisan 2024 - 15:25 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van merkezli 14 ilde düzenlenen "Bozdoğan-20" operasyonlarında "kanunsuz sokak eylemleri" yapan 340 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından, 'Bozdoğan-20' operasyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 ilde bölücü terör örgütü adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüphelinin, eş zamanlı operasyonla yakalandığını belirtti.

Şüphelilerin, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da, terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin, güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, bölücü terör örgütünü övücü slogan attıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet gösterdikleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayan Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

DEAŞ'a operasyon: 51 şüpheli yakalandı

 

Türkiye'nin PKK operasyonu Bağdat için son şans!

 

8 ilde 'DEAŞ' operasyonu

 

20 ilde Sibergöz-25 operasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Nisan 2024 15:54

    Göz altına alsan ne olacak.Polislerimiz askerlerimiz süper fakat adalet sistemi ayağı nasıl çalışıyor anlamak mümkün değil.Bir mahkeminin Suç dediğine diğer bir üst mahkeme  hayır diyor ...ABD de ise bir ilçe mahkemesi ile Anayasa mahkemesinin kararı aynı ve kimse gını çıkartamıyor saygı duyuyorlar bizim burada da hakimleri dahi tehdit edenlere bir şey olmuyor.Daha Adalet Sistemimizin En üst mahkemesi olan ANA YASA MAHKEMESİ nin HDP yi kapatma kararını 3 geçmesine rağmen ele alamaması bizleri vatandaş olarak üzmektedir.Bu ülkenin adalet sistemine yabancı hiç güven duyup da yatırım yapar mı.