E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVali Bilgin'den virüs ölümleriyle ilgili dikkat çeken uyarı---

Vali Bilgin'den virüs ölümleriyle ilgili dikkat çeken uyarı

Vali Bilgin'den virüs ölümleriyle ilgili dikkat çeken uyarı
16 Mayıs 2020 - 16:05 borsagundem.com

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, kentte hayatını kaybeden 28 kişinin 10'unda D vitamini eksikliği olduğunu belirterek, "Türk toplumunun birçoğunda D vitamini eksikliği var. Ellerimizi açarak güneşlenelim" dedi.

Vali Osman Bilgin, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünün telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği "Kırklareli'nde Eğitim Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını döneminde Milli Eğitim Bakanlığının eğitim alanında çok ciddi adımlar attığını, öğrencilere çeşitli programlar üzerinden uzaktan eğitim verildiğini anımsattı.

Kendisinin, kızının ve eşinin Kovid-19 salgınına yakalandıklarını ancak bu hastalığı yendiklerini anlatan Bilgin, çok zor bir süreç geçirdiklerini ifade etti. Bilgin, kentte yaklaşık 500 vakanın tespit edildiğini, bu hastaların birçoğunun hastalığı yenmeyi başardığını dile getirdi.

"D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ VARDI"

Bilgin, bugünlerde havaların ısınmasıyla insanların Kovid-19 ile mücadelede rehavete kapıldığı uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:
"Dünyanın çok sıcak ülkelerinde de bu hastalık var. Artık maskelerimizi takalım. Biz bugün bedava maske dağıttık. Lütfen kendinizi düşünmezseniz ailenizi düşünün. Çocuğunu, babanızı, annenizi düşünün, bu vebalin altında ezilmeyin. Bu hastalığa karşı en büyük önlemimiz yürüyüş. Sigara da içmiyorsanız şanslısınız. Hayatını kaybeden 28 hastamızın 10'unda D vitamini eksikliği var. Biraz da güneşte kalarak D vitamini alınmalı. Türk toplumunun birçoğunda D vitamini eksikliği var. Ellerimizi açarak güneşlenelim."

"ZENGİN FAKİR AYIRT ETMİYORUZ"

Türkiye'de 2000'li yılların öncesinde bazı vatandaşların hastanelerde rehin kaldığı haberlerinin okunduğunu, zenginin özel hastanede, fakirin SSK hastanelerinde kuyruk beklediği dönemleri yaşadıklarını anlatan Bilgin, şöyle devam etti:

"Annem 2003 yılında rahatsızlandı, Tıp fakültesine almamışlardı. Ben bunları yaşadım. O günlerden bugünlere gelindi. Hangi sistem olursa olsun, siz insanı temel almazsanız, adalet mekanizmasında ortaya koymazsanız yaptığınız hiçbir sistem yetkin olmaz. Dolayısıyla ülkemizde şehir hastaneleri, devlet hastaneleri ile özel hastaneleri kıyaslarsanız arasında hiçbir fark yok. Hatta devlet hastaneleri özel hastanelerden daha iyi. Biz insanı ön planda tutuyoruz. Zengin fakir ayırt etmiyoruz. Ben de devlet hastanesinde tedavi oldum."

Türkiye'de virüs cezalarının yarısı o ilde yazıldı

Uşak'ta 26 berber korona virüse yakalandı

Türkiye sağlık turizminde 31 ülkeye kapısını açıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık17 Mayıs 2020 09:52

    İyi bir tespit!  

  • Okie Dokie16 Mayıs 2020 17:26

    Ellerimizi açmak yetmez. D vitamininin büyük kısmını popo üretiyor. Popomuzu açarsak günlük D vitaminini elde ederiz.

  • Baran17 Mayıs 2020 09:50

    Sen öyle yapıyorsun pis!  Hiç kuşkum yok zaten!  Başka rezilliklerini anlatma yeter.

  • Dilaver16 Mayıs 2020 17:25

    O zaman bu güneş heba oluyor bizi eve tikmanizdan dolayi

  • YORUMCU16 Mayıs 2020 16:29

    Bu bilinen bir gerçek, öteden beri hep söylenmez mi, '' bu yaz çok güneşlendim, kışın grip olmam diye''  aksi halde grip yalnız kışın değil yazın da yaygın olabilirdi, bu da şunu gösteriyor ki D vitmani gribi önlüyor.

  • Tufan16 Mayıs 2020 16:24

    D vitamini sadece bu hastalık değil her hastalıkta çok büyük fayda sağlıyor. Yalnız insanları eve koyduk ama camınızı açın oturun cam önüne güneşlenin diye gerekli uyarıları yapmadık. 2 ay evde duranlar d vitamini eksikliği yaşarlar. Ben ailede herkese anne babam vs dahil d vitamini takviye veriyorum.

  • Kamil16 Mayıs 2020 16:08

    Allah'a şükür güneşli memlekette yaşıyoruz. Sokağa çıkamıyorsak da evimizde güneş gören bir yere 15 - 20  dakika güneşlenmek D vitamini depolamamıza yarar sağlar