E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜzeyir Doğan piyasaların tansiyonunu yazdı---

Üzeyir Doğan piyasaların tansiyonunu yazdı

Üzeyir Doğan piyasaların tansiyonunu yazdı
24 Haziran 2019 - 16:03 borsagundem.com

İstanbullu seçimini yaptı, şimdi sıra piyasalarda. G-20 Zirvesi ve S-400 sorunu ana gündemi ne kadar meşgul edecek? Piyasalar ne kadar etkilenecek? Usta borsacı Üzeyir Doğan Borsagundem.com’a yazdı…

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM 

Evet, İstanbul tarihi bir seçimi sonlandırdı. 31 Mart’ta başlayan ve 22 Haziran gecesine kadar devam eden tartışmaya noktayı seçmen koydu. İstanbullu başkanını seçti. Ekrem İmamoğlu önemli bir oy farkı ile sandıktan çıkarken, gözler artık bu seçimin piyasalara yansımalarına döndü. İç siyasetle birlikte G-20 Zirvesi, S-400 konusu haftanın gündemine oturdu. Yeni haftaya mercek tutan usta isim Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, gelişmelerin ışığında yeni haftanın beklentilerini Borsagundem.com’a yazdı… 

SEÇİM SONUCU PİYASALARA NASIL YANSIYACAK? 

23 Haziran Pazar günü gerçekleşen İstanbul seçimleri nisan ayından bu yana ana gündemimizin birinci sırasında yer alıyordu. Dün gerçekleşen seçimleri Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu önemli bir oy farkı ile kazandı.
Seçimi atlatmamızın ardından yeni haftanın temel konusu seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve piyasa yansımaları olacak. Seçimleri atlatmış olsak da bir süre daha siyaset ana gündemimiz olarak kalmaya devam edebilir. İç siyasetin yanında dış ilişkilerimizde ABD ile S-400 konusu bağlamında bu hafta sonu gerçekleşecek G-20 zirvesi ön planda olmaya devam edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da G-20 zirvesinde bir araya geleceği duyurulmuştu. Bu görüşmede ise Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400’ler ile ilgili süreç ana gündemi oluşturacak gibi duruyor.

ERDOĞAN, TRUMP, XI JINPING

Piyasalarda son haftalarda merkez bankalarından gelen yumuşak tonlamalı açıklamalar ile birlikte küreselde Trump ile Xi Jinping arasındaki görüşmenin ticaret savaşlarında tansiyonu düşüreceğine, yerelde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’ı S400 alımı ve devamında olası yaptırımların engellenmesi konusunda ikna edebileceğine yönelik beklentiler fiyatlanma eğiliminde.
Buna karşın bu görüşmelerin önemli olduğunu düşünmekle birlikte her iki konunun da G20 Zirvesi’ndeki görüşmelerle çözüleceğine yönelik inanışın iyimser kaldığını düşünüyoruz.
Türkiye özelinde ise son haftalarda S-400 alımı konusunda Türkiye ve Rusya’dan gelen açıklamalar ve devamında ABD’den gelen F35 ve olası yaptırım açıklamaları fiyatlamalar üzerinde G-20 Zirvesi beklentisi nedeniyle çok fazla etkili olmadı.

MESAJLAR HAREKETLİLİK YARATABİLİR

Erdoğan-Trump görüşmesinin seyri ABD tarafından 31 Temmuz’a kadar tanınan süre göz önünde bulundurulduğunda fiyatlamaları derinden etkileyebilir. G-20 Zirvesi öncesinde liderlerden gelebilecek mesajlar piyasalarda hareketliliğe neden olabilecekken, S-400 özelinde G-20 zirvesinin TL varlıklar üzerindeki etkilerinin her iki yönde de İstanbul seçimini geride bırakabileceğini göz ardı etmemek gerektiği kanaatindeyiz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Haziran 2019 00:07

    üzeyir doğan ın genelde yorumları tutuyor fakat biz şu 15 günü atlatır isek bizim borsa 150 000 olur en az.daha üstü kaymaklı tatlı olur.

  • Ahmet kal24 Haziran 2019 23:42

    Halkbank ne olacak varmı duyumun sayın uzmanım.yoksa biliyoruz yağmur yağarsa ıslanırız

  • Hass24 Haziran 2019 22:31

    Üzeyyir yine mi sen :) Tekrar babam tekrar. Bir konuyu 50 kere tekrar etmeden rahat edemiyoruz.

  • borsacı24 Haziran 2019 16:27

    bunları zaten biliyoruz, bilmediğimiz bir öngörün varsa ondan bahset kaçamak güreşme.