E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜzeyir Doğan Borsa Gündem’e piyasayı anlattı---

Üzeyir Doğan Borsa Gündem’e piyasayı anlattı

Üzeyir Doğan Borsa Gündem’e piyasayı anlattı
15 Temmuz 2014 - 15:38 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan’a göre endeksi 81 bine taşıyan rüzgar ne?

Borsa İstanbul Endeksi 10 Haziran'dan bu yana kıramadığı 81 bin puan bandını aştı. Piyasalarda olumlu hava devam ediyor. Peki bu hava nereden geliyor, yükseliş sürer mi, sürerse nereye kadar? Borsagundem.com’a konuşan Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan sorunun yanıtını verdi. İşte Üzeyir Doğan’ın değerlendirmesi…
 
“YELLEN’İN AÇIKLAMALARI SÜRPRİZ ETKİSİ YARATABİLİR”
“Endeks yaklaşık bir buçuk ayın ardından yeniden 80.000’in üzerinde kapanışlar yapmaya başladı. Bundan önceki son yükselişte 82.000 civarında zirve yapan ve Irak’taki IŞİD riski nedeniyle sert bir dönüş yapan endekste, son günlerde Irak riskinin fiyatlamadan çıktığını görüyoruz. Bunda küresel ölçüdeki Irak’a yönelik risk algısının düşmesinde ve buna bağlı olarak petrol fiyatlarının gerilemenin etkisi de oldukça yüksek. Bunun yanında iyimserliğin yurt dışından daha fazla olmasında TCMB’nin faiz indirim sürecinin etkisini hafife almamak gerekiyor. Son günlerdeki yükselişte Perşembe günü gerçekleşecek olan Para Politikası Kurulu toplantısından yeni bir faiz indirimi geleceği beklentisinin etkili olduğu banka endeksindeki hareketten net bir şekilde görülüyor. Biz 25 baz puanlık bir faiz indiriminin fiyatlara tamamen yansıdığını, 50 ve üzeri bir indirimde ise olumlu havanın bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Ancak, piyasa faiz indirimi sürecini büyük oranda fiyatlamışken, bu akşam Fed Başkanı Yellen’in yapacağı açıklamalar sürpriz etkisi yaratabilir. Yellen faiz artış sürecine ilişkin bir takvimden bahsedecek olursa kısa vadede TCMB etkisi göz ardı edilebilir. Aksi durumda yani Yellen’in nötr bir açıklama yapması TCMB’nin faiz kararı sonrasında, karar beklendiği gibi çıkarsa kısa süreli de olsa bir kar realizasyonu getirebilir. Teknik olarak 82.000 güçlü direncimiz konumunda ve endeksin TCMB faiz kararı öncesinde bu seviyeyi aşmasını beklemiyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)