E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiUTPYA: Savcılık kararı---

UTPYA: Savcılık kararı

UTPYA: Savcılık kararı
27 Ağustos 2014 - 09:53 borsagundem.com

SPK tarafından şirket yöneticileri hakkındaki suç duyurusuna Savcılık, ''kovuşturmaya yer olmadığı'' kararı verdi

Utopya Yön. Kur. Başkanı ve Yardımcısı hakkında SPK'nın savcılığa yaptığı suç duyurusunda inceleme tamamlandı. Savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. SPK'nın bu karara itirazı da reddedildi. Kararların ardından hisseler güne hızlı başladı ve en yüksek 1,60 TL'yi gördü. Son işlemlerde hisse fiyatı yüzde 6,16 primli ve 1,55 TL seviyesinde.

Utopya'dan kararın KAP'ta duyurulması ile ilgili yazı şöyle: 

''Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zekai DURSUN ve Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ayşe Gül Karaca hakkında 26.03.2013 tarih 10 nolu SPK haftalık bülteninde yer alan Kurul Kararı gereği 28.05.2013 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bahsi geçen suç duyurusunun 23.06.2014 tarihinde Kamuoyuna duyurduğumuz üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı' nca 2013/74336 soruşturma numarası ile 09.06.2014 tarihinde incelemesi tamamlanarak,  Başsavcılık makamınca itiraz yolu açık olmak üzere "Kamu Adına Kovuşturmaya Yer Olmadığı"  ( dava açılmamasına )  kararı verilmiştir. Verilen bu karara Mustafa KARAKAŞ ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından T.C. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz edilmiştir. Yapılan itirazlar ilgili makam tarafından reddedilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı' nın 09.06.2014 tarihli "kovuşturmaya yer olmadığı"na dair kararı ( dava açılmaması )kesinleşmiştir. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)