E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜrün İhtisas Borsası'nda geri sayım---

Ürün İhtisas Borsası'nda geri sayım

Ürün İhtisas Borsası'nda geri sayım
04 Şubat 2018 - 11:03 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Piyasanın fiyat istikrarı içerisinde dengelenmesi sağlayacak 'ürün ihtisas borsası' en kısa sürede faaliyete geçecek" dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ürün ihtisas borsasının en kısa sürede faaliyete geçeceğini duyurdu.

Şimşek, yaptığı açıklamada, "Gıda enflasyonun düşürülmesine katkı sunacak, piyasanın fiyat istikrarı içerisinde dengelenmesi sağlayacak 'ürün ihtisas borsası' en kısa sürede faaliyete geçecek. Dönemsel olarak ortaya çıkan fiyat dalgalanmalarının önüne geçecek söz konusu borsa, tarla ile piyasa fiyatı arasındaki dengesizlikleri giderecek" dedi.

Mehmet Şimşek, "Elektronik ürün senediyle bağlantılı işleyecek depolama yapısı sayesinde aracıların, arzın bol olduğu dönemlerde ürünleri tüketicilere yüksek fiyattan satılması önlenmiş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bölgede tarım ürünleri ticareti merkezi konumuna geleceğini bildiren Şimşek, "Yatırımcılar için alternatif bir araç ortaya çıkmış olacak" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERŞAN YIMAZ04 Şubat 2018 17:28

    sayın bakanım küçük yaırımcı olarak asyab hişşesiini aldık kayyumdan sonra lakın 20 ay oldu hişşe paramızı alamadık kısa zamanda çözülrsa seviniriz saygılarımla ERSAN

  • Okie Dokie04 Şubat 2018 14:47

    Spekler buğday fiyatını uçurursa o zaman görürüm ben sizi. Artık ekmeği 2 TL yerine 50 TL'ye alırız.

  • ahmet sabret04 Şubat 2018 12:23

    Bİr gidinde ithalat depolarina bakin, herkes yurtdisindan mercimek bugday arpa getirip satıyor , yakında bu ulkede birak teknoloji uretmeyi , tarım ürünü üreten kalmaz , aclıktan birbirimizi yeriz... Nasil bir vurdumduymazlik

  • Hasan aydın04 Şubat 2018 13:35

    Ciddi bir iddia. Öncelikle bunun gümrüğü var, o kadar kolay mı bu işler? Kastettiğiniz kaçakçılık ise o ayrı bir başlık.

  • Mustafa 04 Şubat 2018 11:49

    Vatandaş için tek bir işe yarar bir işiniz yok Allah sizin....