E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜnlü fon yönetim şirketinden akılalmaz hisse oyunu---

Ünlü fon yönetim şirketinden akılalmaz hisse oyunu

Ünlü fon yönetim şirketinden akılalmaz hisse oyunu
07 Şubat 2020 - 13:20 borsagundem.com

Elliott Management Japon teknoloji devi SoftBank'in 2.5 milyar dolarlık hissesini satın aldı. Japon şirket uyum sağlamaya çalışıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en ünlü riskli yatırım fonu yönetim şirketlerinden Elliott Management Japon teknoloji devi SoftBank'in 2.5 milyar dolardan fazla hissesini satın aldı. Wall Street Journal'in haberine göre SoftBank hisselerinin yüzde üçüne sahip olan Elliott şirketi daha saydam ve daha iyi yönetim biçimi oluşturması yönünde baskı altına alıyor. 

Bu baskı şirketin yönetim stratejilerini etkileyecek bir noktaya da ulaşıyor. Elliott’ın yönetim kademesindeki isimler hisse alımından sonra SoftBank’in kurucusu Masayoshi Son ile bire bir görüştü. Şirketin yüzde üç hissesini elinde tutan Elliott SoftBank’in piyasadaki 10 ila 20 milyar dolarlık hisselerini almasını ve hisselerin değerlerini yükseltmesi konusunda da baskı yaptı.

Elliott’ın şirketin hisse fiyatlarını yükseltmesi yönündeki yoğun baskılarına SoftBank de ılımlı yaklaşıyor. Teknoloji devinin sözcüsü konuyla alakalı “SoftBank, hissedarlarla şirket hakkındaki görüşleri konusunda her zaman yapıcı görüşmeler yapmaktadır ve hisse değerlerimizin kamu yatırımcıları tarafından olukça aşağıda tutulduğu konusuna katılıyor. SoftBank bütün hissedarların geri bildirim memnuniyetle karşılar” şeklinde açıklamada bulundu. 

New York merkezli riskli fon yönetim şirketi Elliott’ın başında ünlü milyarder Paul Singer bulunuyor. Paul Singer finans çevrelerinde oldukça saldırgan bir yatırımcı olarak da biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)