E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUnited Airlines yine uçaktan zorla yolcu indirdi---

United Airlines yine uçaktan zorla yolcu indirdi

United Airlines yine uçaktan zorla yolcu indirdi
18 Nisan 2017 - 01:00 borsagundem.com

Çin asıllı doktoru yaka paça uçaktan indirdiği için büyük tepki toplayan ve borsada hisseleri düşen ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden United, evlenmek için Kosta Rika'ya gitmekte olan çifti Houston'da uçaktan indirdi

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden United, bir kez daha uçaktan zorla yolcu indirdi.

Evlenmek için Kosta Rika'ya gitmekte olan çifti, "kendi koltuklarında oturmadıkları" gerekçesiyle Houston'da uçaktan indirildi.

Damat adayı Michael Hohl'un, Houston medyasından KHOU'ya yaptığı açıklamaya göre, Hohl ve nişanlısı Amber Maxwell cumartesi günü evlenmek için Salt Lake City'den Kosta Rika'ya doğru yola çıktı.

Texas'ın Houston kentinde aktarma yapan çift, Kosta Rika uçağında kendi koltuklarının bulunduğu 24. sırada bir yolcunun uzandığını görünce 21. sıradaki boş koltuklara oturdu.

Ancak firma 21. sırayı "Ekonomi plus" olarak biletlendirdiği için kabin görevlileri çifti uyararak yerlerine geçmesini istedi.

Bu uyarıya tepki gösteren çift ile görevliler arasındaki tartışmanın ardından kabin görevlileri çifti uçaktan indirdi.

Ertesi gün başka bir uçakla yollarına devam etmek zorunda kalan çift, şirketin bu davranışına anlam veremediklerini ve bir daha asla United hava yollarını kullanmayacaklarını söylediler.

FİRMA KARARI SAVUNDU

United havayollarından yapılan açıklamada ise söz konusu koltukların ücretinin daha fazla olduğu, kabin görevlilerinin ikazına rağmen çiftin kendi koltuklarına geçmemekte ısrar ettikleri için uçaktan indirildikleri belirtildi.

HİSSELERİ DÜŞMÜŞTÜ

United uçağında geçen hafta da benzer bir olay yaşanmış ve kamuoyundan çok sert tepki gelmişti. Çin asıllı bir doktor, kendi rızası olmadığı halde, 'overbook' (çifte bilet) uygulaması nedeniyle görevliler tarafından zorla uçaktan indirilmiş ve darp edilmişti. Haberin kamuoyuna yansıması üzerine sosyal medyada büyük tepki toplayan şirketin hisse senetleri de New York borsasında şok düşüşler yaşamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)