E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUmrenin parası müteahhitten---

Umrenin parası müteahhitten

Umrenin parası müteahhitten
01 Ocak 2014 - 09:46 borsagundem.com

Bakan danışmanı, kiraladığı jetle 40 bin doları bulan günübirlik umrenin faturasını bir müteahhite ödetmiş

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun içinden “jet umre” skandalı çıktı. Soruşturma kapsamında yürütülen teknik takip esnasında, rüşvet aldığı tespit edilen bakanın danışmanının da bir jet kiralayarak eşi, çocukları ve anne babası ile birlikte günü birlik umreye gittiği belirlendi. Taraf'ın haberine göre, jetin tüm masraflarını ise bakanlığa iş yapan bir başka müteahhitin ödediği yine takipte tespit edildi.

Ankara’yı sarsan, “jet umrenin” ayrıntıları şöyle:

HAVALI BAKANA HAVALI DANIŞMAN

Adı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna karışan ve kabine revizyonunda koltuklarını kaybeden dört bakanın, “yakın çalışma arkadaşlarının” da, rüşvet çarkından yararlandıkları ortaya çıktı. İstanbul cumhuriyet savcılığı tarafından yapılan soruşturmada, bakanların özel kalem müdürü ve danışman gibi yakın çalışma arkadaşları da teknik takibe takıldı. Bu esnada, kabinenin en havalı bakanları arasında yer alan bir bakanın danışmanın da ilginç bir rüşvet skandalı yine takip esnasında ortaya çıktı.

Söz konusu danışman, yaklaşık iki ay önce, ailesine umre sürprizi yaptı. Ve bunun için, iş adamlarına günlük olarak jet kiralayan bir firmayı aradı. Firma, daha çok iş adamlarının kullandığı jeti, danışmana bir günlüğüne kiraya verdi. Danışman ise, eşi, çocukları, anne ve babasını günü birlik umreye götürdü. Sabahın erken saatlerinde Türkiye’den kalkan jet, gece geç saatlere kadar danışman ve ailesini bekledi. İ.B. isimli danışman ve ailesi de gece geç saatlerde umreden döndü.

40 BİN DOLAR FATURA

Yine teknik takip esnasında, danışmanın jet umrenin faturasını bir müteahhit firmaya ödettiği tespit edildi. Buna göre, firma, danışmanın günübirlik jet umresi karşılığında yaklaşık 40 bin dolarlık fatura çıkardı. Söz konusu faturayı ise, danışmanın ricası üzerine bakanlığa iş yapan bir müteahhit firma ödedi. Danışman ve ailesi böylece, tek kuruş harcamadan kutsal topraklara ziyaret etme imkanı bulmuş oldular. Bu arada, 40 bin doların içinde hava alanına gidiş ve vergi bedellerinin de bulunduğu bildirildi.

EŞİNE Q7 ARAÇ

Öte yandan, ailesine umreye götürmek için jet kiralayan danışmanın, lüks yaşantısı sürdürdüğü takip sırasında ortaya çıktı. Buna göre, danışmanın Ankara’nın Çayyolu semtinde bir villada oturduğu eşine ait de yaklaşık değeri 340 bin lira olan Audi Q-7 aracın bulunduğu öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas01 Ocak 2014 18:27

    böyle iddialarda kanit kesin ise isimlerin aciklanmasi mecburidir... allahin huzuruna nasil cikiyor böyle münafiklar..

  • Goldaszede01 Ocak 2014 17:39

    Goldas,da yapilan hirsizlik sonucu tumbirikimim elilden alindi,Bu soygun tum yetkililerin gozu onunde yapildi.Ne ayayan var nede soran .Bu ne bicim hak hukuk adalettir?bu ne bicim zihniyetttir ?bu nebicim sistemdir?Bastaki bazi siyasiler once hirsizligi yapiyor daha sonra gunah cikarmaya gidiyorlar,Millet kendini layik olani seciyor

  • Vatandaş01 Ocak 2014 15:56

    Danışman böyle ise, bakan nasıldır acaba? Keşke isimleride yazsaydınız!

  • şimdi oldu01 Ocak 2014 15:10

    dış mihraklar hızlı trene değil özel jete binin diyormuş meğer

  • dış mihraklar01 Ocak 2014 15:09

    öyle anlaşıyorki birkaç bakan dışında herkes danışmanıyla şusuyla busuyla iş takipçisi olmuş ama tabi bunlar hep dış mihrakların bu insanları hipnotize etmesi beynine girip şeytana uydurması yoksa bunlar olmaz

  • osman şimşek01 Ocak 2014 14:54

    bir gün hepimiz atatürkü anlayacağız, erbakanı anlayacağız ama iş işten çoktan geçmiş olacak.

  • arş01 Ocak 2014 14:51

    allah kabul etsin her zaman derim rüşvet yolsuzluk hırsızlık herşeye umre birebir iyi gelir tertemiz yapar işleri açar mumin rüşvetçiler arasında dayanışmayı güçlendirir diğer yiyemeyen ama kullanılan saflara karşı da iyi bir ambalajdır umre

  • ersan01 Ocak 2014 14:32

    böyle parayla nasıl umreye giderler acaba? kendilerini kandırıyorlar.

  • hacı01 Ocak 2014 13:52

    yıllarca laiklerce müslümanlar eziliyor diye bir müslüman olduğum için çekinmeden her yerde bu durumu ifade ettim,dik durdum, akp ye de destek verdim ama gördüm ki bu ülkede hakkını savunacağın samimi müslüman az,genelde din tüccarı çok, artık laiklikten yanayım, kullanılmaktan bıktım. adamlar memleketi soymuşlar. Allah şahit münafıklara yardım etmeyeceğim artık.

  • AHH AAHHH01 Ocak 2014 12:50

    TÜKİYE CUMHURİYET OLALI 80 YIL GEÇTİ .BÖYLESİNİ GÖRMEDİ.

  • serkan01 Ocak 2014 10:54

    GOLDAŞ KUYUMCULUK yolsuzluğunda da var kesin böyle hükümet kanadında sıfatsız kişiler yolsuzluk olayları saklanıyor hiç bir medya gurubu bile yazmıyor.

  • ANK01 Ocak 2014 10:50

    Hangi bakansa bir açıklama bekliyoruz hodri meydan yalanlayın yada doğrulayın

  • Goldaszede01 Ocak 2014 10:19

    Yiyin aslanlarim yiyin.Burnunuzdan gelincuyekadar yiyin,Semerinnen bereber goturuyorlar,Bizim goldasda carpilan hakkimizi arayan soran yok,Bu ne bicim hak hukuk adalettir??Bu ne bicim zihniyettir?Bu ne bicim sistemdir