E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÜlker’de getiri beklentileri korunuyor---

Ülker’de getiri beklentileri korunuyor

Ülker’de getiri beklentileri korunuyor
13 Ağustos 2021 - 11:57 borsagundem.com

Ülker için, İş Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım "al", Ak Yatırım, "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyesini korudu

BORSAGUNDEM.COM

Ülker Bisküvi (#ULKER) 2021 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin bilançosunda dönem net karı 207 milyon TL olarak açıklandı. Borsagundem.com tarafından derlenen kurum analizlerinde finansal sonuçların hisseye etkisi incelendi.

İş Yatırım, Ülker için 29,50 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu.

Ayrıntılar şu şekilde:

"Net kar beklentilerin altında kaldı: Ülker 2Ç21’de 207mn TL net kar açıkladı. Net kar operasyonel karın daralması, yatırımlardan elde edilen gelirlerin gerilemesi ve vergi oranının artırılmasından kaynaklı yıllık bazda %39 daraldı. Açıklanan rakam bizim beklentimize paralel gerçekleşirken piyasa beklentisinin %9 altında kaldı (İş Yatırım: 205mn TL, piyasa: 228mn TL). Gelirler ve FAVÖK piyasa beklentisine yakın gerçekleşirken net karın Piyasa beklentisinden sapması büyük ölçüde yatırım gelirlerinin beklentilerin altında kalmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Net karın beklentilerin altında kalması nedeniyle piyasanın sonuçlara hafif olumsuz tepki verebileceğini düşünüyoruz.

Zayıf hacimler ve artan maliyet baskısı nedeniyle marjlar daraldı: Şirket’in satışları 2Ç21’de 2,54 milyar TL gerçekleşirken piyasa beklentisinin %3 üzerinde gerçekleşti (İş Yatırım: 2,55 milyar TL,  piyasa: 2,48 milyar TL). Uluslararası operasyonların çevrim farkı katkısına rağmen ciro büyümesi görece zayıf %18,5 gerçekleşti. Görece zayıf gelir büyümesinde pandemi ile alakalı pazarların daralması sonucu yaşanan %4,8 hacim düşüşünün etkisi oldu. Türkiye hacimleri %3,7 daralırken uluslararası operasyonlar %7,4 daraldı. Ülker’in FAVÖK’ü yıllık bazda %7,4 daralma ile 352mn TL’ye gerilerken beklentilere paralel gerçekleşti. (İş Yatırım: 345mn TL, piyasa: 358mn TL). FAVÖK marjı pandemi ile alakalı pazarın geleneksel pazardan modern pazara kayması ve ham madde maliyetlerinde artış nedeniyle yıllık bazda 390 baz puan daralarak %13,8’e geriledi.

Grup içi borçlanma: Yıldız Holding’e verilen 1Ç21 itibari ile 1,9 milyar TL’lik borç kur etkisi nedeniyle 2Ç21 itibari ile 2,1 milyar TL’ye yükseldi.

AL tavsiyemizi yineliyoruz: Hisse Bloomberg tahminlerine göre 5x 2021T F/K ve 4.3x 2021T FD/FAVÖK çarpanları ile işlem görüyor. Yıldız Holding’den olası varlık alımı ve Holding’e verilen yüksek miktarlı borç çarpanların baskılanmasına neden olduğunu düşünüyoruz. Hedef değerimiz 29.50 TL’ye %47 getiri sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Ancak hedef değerimiz olası bir satın almanın etkilerini içermediğini hatırlatmak isteriz."

Yapı Kredi Yatırım, Ülker için 27,90 TL hedef fiyatını ve "al"  tavsiyesini korudu.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Düzeltme: ULKER - 2Ç21 Finansal Sonuçlar: Net kar piyasa beklentisinin altında kaldı

2Ç21 Sonuçları

Ülker 2Ç21'de 207 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam bizim beklentimize tam paralel gerçekleşirken piyasa beklentisi olan 236 milyon TL'nin ise altında kaldı. Genelde faaliyet performansında önemli bir sapma olmazken özellikle faaliyet dışı kalemlerin piyasa beklentisinden daha kötü gerçekleştiği görülüyor. Net kar yıllık bazda %59 düşerken bunun altında yatan en önemli neden 2Ç20'de menkul kıymetlerden elde edilen çok yüksek getirinin oluşturduğu yüksek baz oldu. Bunun yanı sıra yıllık bazda %7 gerileyen VAFÖK de bu zayıflıkta rol oynadı.

Piyasa beklentisinin altında kalan net kara hissenin kısa vadede tepkisi olumsuz olabilir. Orta vadede ise 27,9 TL olan hedef fiyatımız ile hissedeki olumlu görüşümüzü ve AL önerimizi koruyoruz."

Ak Yatırım, Ülker için 30,5 TL hedef fiyatla "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyesini korudu.

Ayrıntılar şu şekilde:

"Sonuçlara piyasa tepkisinin beklentilerin altında gelen net kar nedeniyle hafif olumsuz olmasını bekliyoruz. Mevcut tahminlerimiz, bir miktar aşağı yönlü risk olmakla beraber, şirketin düzenleyeceği telekonferans öncesi değişemedi. Ülker için 30,5TL fiyat hedefiyle  “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi koruyoruz. Şirket bugün TR saatiyle 17.00’da bir telekonferans gerçekleştirecek. Ülker için mevcut değerlememiz herhangi bir satın alma etkisini içermiyor. Büyük ölçekli bir satın almanın, fiyat ve satın alınacak şirkete göre, hedef fiyatımızda önemli değişiklik yapma ihtimali bulunuyor. Ülker, uzun süredir olası bir satın almada kullanmak için yüksek miktarda nakit pozisyonu taşıyor (2Ç21 itibariyle 1.0mlyr dolar) ve Ekim 2020’de 5 yıl vadeli, 650 milyar ABD doları tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Ülker, 30.06.21 tarihinde, ana ortağı Yıldız Holding’den Önem Gıda'yı (hammadde satın alma ve işleme şirketi) satın almak için görüşmelere başladığını duyurmuştu. "

Ülker, cirosunu 5,2 milyar TL’ye ulaştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 113,30
En Yüksek: 114,30
En Düşük: 110,50
Değişim 2,81 %
FK: 11,47
PD / DD: 2,16
İşlem Hacmi 594.606.346
Toplam Adet: 5.274.875
Ağırlıklı Ort.: 112,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)