E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜlker ve Boydak'tan banka almıştı: 200 milyar dolarlık birleşme iptal edildi---

Ülker ve Boydak'tan banka almıştı: 200 milyar dolarlık birleşme iptal edildi

Ülker ve Boydak'tan banka almıştı: 200 milyar dolarlık birleşme iptal edildi
16 Aralık 2019 - 22:21 borsagundem.com

iki Suudi bankasından National Commercial Bank ile Riyad Bank arasındaki 200 milyar dolarlık birleşme iptal edildi


CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’ye 2007 yılında satın alma ile gelen Ortadoğu’nun en önemli finans kuruluşlarından National Commercial Bank’ın 200 milyar dolarlık bileşme planı sona erdirildi.

Uzun zamandır birleşme üzerinde çalışılan iki Suudi bankasından National Commercial Bank ile Riyad Bank arasındaki görüşmeler tamamlandı ve birleşme iptal edildi. Eğer birleşme tamamlansaydı Ortadoğu’nun en büyük bankası ortaya çıkmış olacaktı. Her iki bankada da Suudi Hükümeti’ne ait Kamu yatırım Fonu’nun hissesi bulunuyor.

1 MİLYAR DOLAR ÖDEMİŞTİ

Fonun National commercial Bank’ta yüzde 44, Riyad Bank’ta ise yüzde 22 hissesi var. Birleşme görüşmelerinin başlamasıyla birlikte Riyad Bank’ın hissesi yıllık  bazda yüzde 23 değer kazanmış, National Commercial Bank ise yüzde 2.4 düşüş göstermişti.

2007 yılında Türkiye Finans Katılım Bankası'nın ortakları Boydak Grubu ve Ülker Grubu, bankanın yüzde 60 hissesini, 1 milyar 80 milyon dolara Suudi Arabistan'ın en büyük bankası The National Commercial Bank'a (NCB) satmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)