E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUlaşımda yerli üretim: Milli Elektrikli Tren Seti---

Ulaşımda yerli üretim: Milli Elektrikli Tren Seti

Ulaşımda yerli üretim: Milli Elektrikli Tren Seti
12 Eylül 2022 - 15:50 borsagundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde, Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam ediyor. Yıl sonunda çalışmaların tamamlanması amaçlanıyor.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, müdürlük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milli Elektrikli Tren Seti'nin test ve üretim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aba, trenin teknik bilgileri hakkında sunum yaptı. Daha sonra yapımı tamamlanan iki tren, üretim tesisinde bulunan rayların üzerinde yürütüldü. Aba, yıl sonunda çalışmaları bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi

Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ve fabrika testleri tamamlandı.

Milli Elektrikli Tren Seti Projesi kapsamında geliştirilen altyapı ve yetkinlikten yararlanılarak, söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere gerekli tasarım değişikliklerinin sağlanmasıyla saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

TÜRASAŞ tarafından geliştirilen milli elektrikli lokomotifin tasarım ve üretim çalışmaları devam ediyor. TÜRASAŞ bünyesinde yabancı firma lisansıyla elektrikli ve dizel lokomotif üretilirken söz konusu projelerden elde edilen tecrübenin milli elektrikli lokomotif üretiminde kullanılması amaçlanıyor.

Karaismailoğlu: Ulaşıma 1.6 trilyon liralık yatırım yapıldı

 

TCDD ana hat tren seferlerini yeniden başlatıyor

 

KARDEMİR, TCDD'ye 31 bin ton ray satışı gerçekleştirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST12 Eylül 2022 22:00

    İnanırmısınız bu fikir Geçen okey oynarken ilk kılıçtaroğanın aklına gelmişti. Bravo Kılıçtarğlan.

  • baran12 Eylül 2022 22:17

    Tabi ki  her poker oyunundan sonra deste değiştirme fikrini niye söylemiyorsun?  Çok ayıp. :D  :D  :D  Bay Kemal olmak kolay mı?

  • Mucise Reis : )12 Eylül 2022 16:57

    Bu memleketin yolu açın. hukuksal adil eşit krediye ulaım imkanı sunun. piaysayı kendi haline bırakın. Çok daha fazlası olacaktır. İsteyen ihale alsın , isteyen üretsin, isteyen satsın. Hak eden hak ettiği imkanlara bu ülkede ulaşsın. o zaman katlamaları olacak herşey. KPSS de  Ülke derecesi alanların açıkta kalması gibi, bazı firmalarında bazı nedenlerden zora girmemesi lazım. Mesaj açık net. Bırakın siyasi elleri heryere uzatmayın artık. Çok daha iyileri olsun. Devlet kitleride üretsin araştırsın gelişsin dünyaya hüküm sürsün. Pancarı sadece özel firmalar işlemesin mesela... Olacak çok daha iyileri güzelleri her alanda dünyaya öncü firmalar olacak. Yoksa bir anlamı yok

  • baran12 Eylül 2022 16:32

    Çok güzel!  Emeği geçenlerden Allah razı olsun.  Eskişehir deki fosil gibi hep dışarıdan  Kanada dan Çekya  dan almayacağız en azından.