E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna’dan savaş tazminatı talebi---

Ukrayna’dan savaş tazminatı talebi

Ukrayna’dan savaş tazminatı talebi
10 Mart 2022 - 10:26 borsagundem.com

Rusya'ya yönelik yaptırımlar artarken Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Krilyo Şevçenko, Rusya'nın dondurulan varlıklarının savaş tazminatı olarak Ukrayna'ya verilmesini istedi.

Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Krilyo Şevçenko, işgal nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Ukrayna'nın yeniden inşası için Rusya'nın dondurulan varlıklarının kullanılmasını önerdi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Şevçenko, Rusya'ya yaptırımların daha da artırılması gerektiğini ve yaptırımların gecikmesinin her gün daha fazla sivil ve çocuğun ölümüne yol açtığını söyledi.

Rusya'nın savaşın yol açtığı yıkımın bedelini er ya da geç ödeyeceğini belirten Ukraynalı yetkili, “Çok paraya ihtiyacımız var. Bu para çok uluslu örgütlerin kredi ve bağışlarıyla sağlanabilir. Ancak işgalci tarafın müttefik ülkelerde dondurulan varlıklarına savaş tazminatı olarak el konmalı” dedi.

Rusya'nın yurt dışındaki 630 milyar dolara ulaşan varlıklarının çoğu, Ukrayna işgalinin ardından ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımları sonucu dondurulmuştu. Çok sayıda Rus oligarkın yurt dışındaki mal varlıklarına da yaptırımlar kapsamında el konmuştu.(Sözcü)

Zelenskiy, sivillerin silah kullanımıyla ilgili yasayı imzaladı

 

Rusya'dan çıkan şirketlere Nestle, Philip Morris ve Sony de katıldı

 

14 oligark daha AB'nin yaptırım listesinde

 

Zelenskiy: Putin tıpkı Ukrayna gibi Avrupa'yı da parçalamak istiyor

 

Kritik zirve başladı

 

Ukrayna Merkez Bankası'ndan Türkiye'ye çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)