E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan Rusya'yı kızdıracak hareket---

Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak hareket

Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak hareket
23 Ekim 2021 - 11:03 borsagundem.com

ABD'nin Kiev'e tedarik etme sözü verdiği yeni yüksek hassasiyetli silahlar ve mühimmatlar Ukrayna'ya ulaştı.

Ukrayna'daki 2014 yılındaki darbe sürecinden ve Kırım'ın Rusya topraklarına dönüşünden bu yana Ukrayna'ya askeri yardım gönderen ABD, Kiev'e 'ek askeri yardım paketi' dahilinde yeni silahlar verdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, ek askeri yardımın son partisinin Washington'dan teslim alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda ABD hükümetinden 60 milyon dolarlık uluslararası güvenlik yardımının üçüncü partisi ülkemize ulaştı. Bu partide tanksavar silahları ve yüksek hassasiyetli silahlar, mühimmatlar, tıbbi malzemeler ve benzeri ekipman yer alıyor" ifadeleri kullanıldı.

Washington'dan Kiev'e ek askeri yardım paketi gönderilmesi konusundaki mutabakat, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Eylül başında yaptığı ABD ziyareti sırasında sağlanmıştı. İlk parti 10 Ekim, ikinci parti 18 Ekim'de teslim edilmişti.

UKRAYNA ORDUSUNA 2.5 MİLYAR DOLARDAN FAZLA DESTEK YAPILDI

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu haftaki Kiev ziyareti sırasında 2014'ten bu yana ülkesinin Ukrayna ordusuna 2.5 milyar dolardan fazla destek sağladığını söyleyerek Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü koruması için savunma kapasitesini geliştirmek konusunda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulamıştı.

Ukraynalı politikacılar ve uzmanlar sıkça Rusya'nın saldırganlığı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Rusya hiçbir ülkeye karşı böyle bir niyeti olmadığını her defasında dile getiriyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, yaptığı açıklamada, Batı’nın Ukrayna'ya silah sevkiyatının Donbass bölgesindeki sorunun çözümüne yardımcı olmayacağı, aksine Kiev'i provokasyonlara teşvik edebileceğini kaydetmişti.

Ukrayna: Güvenliğimiz, Türkiye gibi gerçek dostlar bağlı

Ukrayna'da kurulacak askeri eğitim misyonunun detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Ekim 2021 17:33

    ukrayna yı rusya 1 hafta ta baştan sona işgal eder abd bu işin çinde var.bunlar anlaşmalı döğüşler denilmektedir.