E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Yüksek Mahkemesi Başkanı gözaltına alındı---

Ukrayna Yüksek Mahkemesi Başkanı gözaltına alındı

Ukrayna Yüksek Mahkemesi Başkanı gözaltına alındı
17 Mayıs 2023 - 05:41 borsagundem.com

Rüşvet aldığı iddiası ile başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında Ukrayna Yüksek Mahkemesi Başkanı Vsevolod Kniaziev, gözaltına alındı.

Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, Ukrayna Yüksek Mahkemesi Başkanı Vsevolod Kniaziev’i rüşvet aldığı iddiası ile başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına aldı.

2,7 milyon dolar rüşvet

Yüksek Mahkeme Başkanı Kniaziev’in 2,7 milyon dolar rüşvet aldığından şüpheleniliyor.

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı'nda görevli savcı Oleksandr Omelchenko, Kniaziev’in ülke tarihinde rüşvetten tutuklanan en yüksek rütbeli yetkili olduğunu söyleyerek, "Şu anda Yüksek Mahkeme Başkanı gözaltına alındı ve diğer kişilerin suç faaliyetlerine karışıp karışmadıklarını kontrol etmek için önlemler alınıyor" dedi.

Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı tarafından dün yapılan açıklamada, ortak bir soruşturma ile Yüksek Mahkeme’deki büyük ölçekli yolsuzluğu, yani Ukrayna'nın liderliği ve hakimleri için bir planı ortaya çıkardığını duyurmuştu.

Ukrayna, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Yolsuzluk Algılama Endeksi'nde 180 ülke arasında 116. sırada yer alıyor.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de şu an rüşvetsiz iş yapılmıyor

 

Biden'a 'rüşvet' suçlaması! FBI bilgi vermeyi reddetti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran17 Mayıs 2023 07:24

    Darısı Türkiye hakim ve savcılık görevlerini ihmal edenlerin başına!  Uyuşturucu hırsızlık gasp gibi ağır suçları dahi şartlı salıveren savcı ve hakim bozuntuları var bu ülkede!  Bir de  cinayetlere tahrik indirimi vermek için yerinde duramayanlar. Yaşı 18 den küçük katillere çocuk muamelesi yapanlar Evet sayın hükümet yetkilileri adeta suçu teşvik edip sırt sıvazlayan ve bbunu da kasti yaptığını düşündüğüm savcı ve hakim bozuntularını ki bunların çoğunun fetoş mirasçısı olduğundan eminim soruşturma açılmasını ve tutuklanmasını bekliyoruz.  Ayrıca kaç masum insanın da canını yaktıkları meçhul bunların.