E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUçak biletlerinde indirim yolu açıldı---

Uçak biletlerinde indirim yolu açıldı

Uçak biletlerinde indirim yolu açıldı
02 Şubat 2014 - 11:40 borsagundem.com

Askeri bölgelerdeki uçuş yasağı yakında sona eriyor. Artık rotalar kuş uçuşu belirlenecek

ASKERİ bölgeler üzerindeki uçuş yasağının kaldırılarak uçaklara yeni rota çizilmesi için başlatılan çalışmada son aşamaya gelindi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı 'esnek hava sahası' uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte askeri alanların çevresine göre çizilen uçuş rotaları kısalacak ve yeni rotalar 'kuş uçuşu' belirlenecek. Konuyla ilgili konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, yasaklı alanların askeriyenin ihtiyacı olduğu günlerde kapanacağını, diğer zamanlarda ise yasaklı bölge üzerinden uçuşun gerçekleşeceğini anlatırken, şunları kaydetti:

KUŞ UÇUŞU GİDECEKLER

"Türk hava sahasını kullanan uçaklar yasaklı olan askeri sahalar üzerinde uçuş yapamıyordu. Söz konusu alanlarda askeriye mesela top atışı yapıyor. Bu da ticari uçuşlar için sıkıntı yaratıyor."

EN FAZLA BİR HAFTA KAPALI KALIR

Ekşi şöyle devam etti: 365 gün her gün top atışı yapmıyorsunuz. Belli dönemlerde yapılıyor. Toplasan senede 1 hafta. Ama şu andaki yapılanma askeri alanı, 365 gün sanki top atışı yapılıyor gibi kapatıyor. Dolayısıyla uçaklar yasaklı bölgenin üzerinden değil, yanlarından geçiyor. Kuş uçuşu değil de dolaşarak bir noktaya gidiyor. Ama hava sahasını esnek kullandığımız zaman uçaklar kuş uçuşu yasaklı bölge üzerinden geçebiliyor."

TOPLAM MALİYETİN YÜZDE 40'I YAKIT

BUGÜN havayolu şirketleri için en önemli maliyet kalemi yakıt. Yakıt maliyeti toplam maliyetin yüzde 40’ına yaklaşabiliyor. Mesafenin kısalması uçak şirketleri için daha az yakıt maliyeti demek. Bu da şirketlerin rekabette fiyatları daha da aşağı indirmesine olanak sağlayabilir.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)