E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuzgölü ve Silivri gaz depoları yüzde 100 doldu---

Tuzgölü ve Silivri gaz depoları yüzde 100 doldu

Tuzgölü ve Silivri gaz depoları yüzde 100 doldu
08 Ekim 2022 - 16:41 borsagundem.com

Botaş Silivri ve Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesislerinin yüzde 100 doluluk oranına çıktığını açıkladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nce (BOTAŞ) "Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4,6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta olup hem Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmıştır" açıklaması yapıldı.


BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada; dünyanın benzeri görülmemiş enerji krizini yaşadığı dönemde BOTAŞ'ın, ülkenin kesintisiz enerjiye ulaşabilmesi için dünya ölçeğinde projeleri hayata geçirerek büyük çalışmalar sürdürdüğü belirtildi. Kuruluşun uhdesinde bulunan Silivri Yer Altı Depolama Tesisi faaliyetlerinin Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları'na (KUE) göre yürütüldüğü, depolama faaliyetleri ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) düzenli olarak veri bildirimi yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi: 


"Silivri Genişletme Projesi kapsamında tesisin bütünüyle tamamlanmasına yönelik faaliyetler de devam etmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen kapasite artışı sonucunda hedeflenen 4,6 milyar metreküp toplam kapasite hedefine ulaşılmıştır. Temmuz ayı içerisinde Sayın Bakanımızın ifade ettiği depolama değerleri ise o gün tarihiyle ulaşılan kapasite artışını da içermektedir. Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasitesinin 3,2 milyar metreküp olan toplam depolama kapasitesinin 4,6 milyar metreküpe ulaşması ile Depolama Lisansının tadili amacıyla EPDK’ya 3 Ağustos 2022 tarihinde başvuru yapılmıştır.

Bununla birlikte, Depolama Lisansı tadil sürecinin EPDK nezdinde devam etmesi nedeniyle bildirimler mevcut lisans değerleri referans alınarak yapılmaktadır. Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4,6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta olup hem Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100’e ulaşmıştır."

BOTAŞ'tan 'Silivri' açıklaması

 

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması

 

BOTAŞ'tan yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMİREN ANKARALI09 Ekim 2022 21:36

    hükümeti beğenmeyen gitsin kışı ingiltere de her gün üç saat elektrik kesintileri doğalgazı olmayan tüm avrupa ülkelerinde geçirsinler arkadaş.

  • Taki09 Ekim 2022 18:23

    Gören de gerçekten faiz düştü zannedecek, bi kredi almayı deneyiniz farkına varacaksınız

  • Yorum08 Ekim 2022 23:15

    Faize değil enflasyona ezdirme enflasyonu indir ayrıca ücretlerede zam yapma enflasyonu indir zam kimse istemiyor domatesin kilosu 10 liraya 10 lira kalsın yeter bu millet başka bişey istemiyor yav fiyatlara yetişemiyoruz bu fiyatları sabitle

  • Yusuf09 Ekim 2022 14:22

    Ali Bey kusura bakmayın ben calıştığını düşünmüyorum. 20 yıllık zaman diliminde ekonomide tedbir alınması için faizin düşürülmesi için kim engel olmuş? Tam küresel krizin olduğu zamanda piyasa ile inatlaşılması dünyada en yüksek enflasyona sahip ülke olarak zirveye oturmamıza sebep olduğunu düşünüyorum. Bu tabloları Tüik verilerlerine göre tarafsız kuruluşlar hazırlamıyormu? Burda dış güçler mi etkili. Bırakın Allah aşkına, siz gerçekten inanıyormusunuz? Yazık değil mi ülkece mağdur olduk. Çifte vatandaşlar nasıl olsa bir şekilde yabancı parayı TL ye çevirdikleri için geçimlerini sağlıyor. Senin vatandaşın peki?

  • ALİ YILDIRIM09 Ekim 2022 11:20

    TAMAN DA SEN DAR DÜŞÜNÜYORSUN.BU ENFLASYONUN ASIL SEBEBİ GIDA VE ENERJİ FİYATLARINDA DÜNYA DAKİ 15 KAT ARTIŞTAN KAYNAKLAYIYOR SENİN GİBİ HÜKÜMETİN KAFASI ÇALIŞMIYORMU.KEŞKE SENİN DEDİĞİN OLSA.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ08 Ekim 2022 19:10

    MUHALEFET İKTİDARDA OLSA BUNLARIN AKILLARINA DAHİ GELECEĞİNİ HİÇ ZANNETMİYORUM.