E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği---

Türkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği

Türkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği
21 Ocak 2016 - 11:15 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, tüm dünyadan Türkiye'ye gelecek tarifeli-tarifesiz bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıkladı.

Frankfurt'ta açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yakıt desteğinin  Antalya, Alanya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e yapılacak seferler için geçerli olduğunu söyledi. Mahir Ünal, İstanbul ve diğer kentlerdeki havaalanlarına yapılan seferlerin yakıt desteğinden yararlanamadığını söyledi. 

Teşvikin şimdilik nisan ve mayıs aylarında yapılacak uçuşlar için geçerli olacağını kaydeden Mahir Ünal, teşvikin uzatılması konusunun önümüzdeki aylarda gözden geçirileceğini belirtti. Tanıtım kampanyası yapılacak Yurtdışında yeni tanıtım kampanyası başlatılacağını bildiren Ünal, kampanya giderlerinin bakanlık ve turizm sektörünce yarı yarıya paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Türk güvenlik güçlerinin turistik bölgelerde alınan önlemleri üç katına çıkardıklarını kaydeden Mahir Ünal, önlemlerin turistleri mümkün olduğunca rahatsız etmemesi konusunda özen gösterdiklerini vurguladı.

En çok turisti Almanya gönderiyor Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başını yüzde 15'le Almanya çekiyor. İkinci sırada yüzde 10'la Rusya geliyor. 2014 yılında Türkiye, dünyanın en sevilen tatil ülkeleri arasında altıncı sırada yer almıştı. Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, 2014'te Türkiye'yi 36 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Turistlerin çoğunun Almanya,  İngiltere ve Rusya'dan geldiği belirtildi. Türkiye ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 12'sini oluşturuyor. 
(Deutsche Welle Türkçe) 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı 21 Ocak 2016 13:42

    Yandaşa sağlayın bu imkanları yandaşa ucak biletide bedava olsun biz salak vatandaş oderiz onları vergi ve zamları artırın siz harcayın biz köle gibi çalışıriz çok zam yapın ama haber verirken zam yok fiyat arttı deyin biz kanariz

  • misafir21 Ocak 2016 11:43

    işide destek veren,baba 9 yaşını gecen kızına şehvetlice sarılabilir diyen devlet yönetiminin olduğu ülkeye çağdaş turist gelmez. anca suudcu işidci aşağılıklar gelir.

  • YNG21 Ocak 2016 11:28

    Sayın Bakanım benim arabam hem benzinli hem LPG . li sadece benim depoyada LPG desteği yaparsanız sevinirim tabi sadece kendime değil tüm vatandaşların ojadarda bencil değiliz

  • turist neden gelsin21 Ocak 2016 11:28

    iflas eden turizmi kurtarma çabaları.. bütün komşularla kavgalı, suriye sınırı belirsiz, içeride terörü hortlatılmış bir ülkeye turist neden gelsin?