E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade talebi kabul edildi---

Türkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade talebi kabul edildi

Türkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade talebi kabul edildi
30 Ağustos 2021 - 19:34 borsagundem.com

Avusturya'da ABD'nin girişimiyle gözaltına alınan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi

Türkiye'nin, hakkındaki "rüşvet vermek ve kara para aklamak" gibi suçlardan aranırken yurt dışına kaçan ve Avusturya'da ABD'nin girişimiyle gözaltına alınan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul edildi.

T24'te yer alan habere göre Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, Wels Mahkemesi'nin Türkiye'nin başvurusunu kabul ettiğini, müvekkili hakkında devam eden ABD'ye iade talebinin incelenmesinin ardından durumun netleşeceğini söyledi. Dülger, "Mahkemenin ve nihai karar mercii olan Avusturya Adalet Bakanlığı'nın vereceği karar uyarınca müvekkilin Türkiye'ye gelmesi mümkün olabilecektir" dedi.

Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Korkmaz, ABD ve Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranıyordu

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle kırmızı bültenle aranan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da yakalandıktan sonra tutuklanmıştı.

Korkmaz'ın tutukluluk süresi 22 Eylül'e kadar uzatıldı.

ABD'nin Utah eyaletinde görülen davada Sezgin Baran Korkmaz'ın iş ortaklığı yaptığı Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen'in (Levon Termendzgyan) vergi bağlantıları ile Amerikan Vergi Dairesi'ni (IRS) dolandırarak elde ettikleri paraları akladıkları iddiaları inceleniyor.

Türkiye'de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı altı şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Korkmaz, gerçeğe aykırı belge düzenlemek, kara para aklamak ve ABD hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratmak gibi suçlamalardan yargılanıyor.

Korkmaz, Türkiye ve ABD tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

Sezgin Baran Korkmaz hakkında yeni gelişme

Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..31 Ağustos 2021 09:49

    gelsin, çiftlik bank dolandırıcısı gibi sussun konuşmasın . İsimler söylemesin olay unutulsun. hapiste ceza çeksin, dunyada başka devletler aynı suçdan böylece yenıden işlem yapmasın, krallar gibi çıkınca yaşsın. asgari ücretle 10 yılçalışsan 1 ev alamazısn, 1 araba alamazsın. ama sakladıgın milyonlarla 10 yıl sonra buluşur krallar  gibi yaşarsın. paran vars aitibarında hep olur.

  • Mucize Reis : )31 Ağustos 2021 09:39

    Paran varsa, kralsın. Türkiyede sadece ölüme çare yok, Paran avrsa herşeyi satın alabilirsin. İnanmayan sedat reisin videolarını ağzı açık izlesin. Onu bunu geçtimde, Hangi güç TSK malı tank ile lüks otal bahçesine giriş yapabilir ? Bunu yapacak güç o kadar büyük siyasi bürokrat güç olacak ki, bunu yapabiliyor. ama nedense 1 adli işlem olmuyor. onu bunu, suçu yolsuzluğu, tehdigi geçtim hadi öznel dersin, koskoca TSK tankı yahı, kamera kayıtlar ortada iken nasıl otel bahçesine baskına gider ?? ilim bilim matematik, irfan din, vb. açıklama yok.

  • Pala31 Ağustos 2021 07:37

    Abd cezaevlerinde suçlulara suçlu gibi muamele ediliyor. Türkiye'de ise zengin isen odanı kendin teşrif ettirip ağa gibi kalıyorsun

  • Berber Bekri 30 Ağustos 2021 22:32

    Daha bi durun adam bi bülbül gibi ötsün kimler çökertme oynamış nasıl oynamış ABD bi öğrensin sonra da aba altından sopa göstersin şöyle yap sıkıyorsa yapmada çarşaf çarşaf yediğiniz hurmaları tek tek anlatayım hakkında tutuklama kararı çıkarayım İsviçre deki hesaplarına el koyayım diye bi köşeye sıkıştırsın telaş yok bize bisey olmaz iran düşünsün biz de haram yiyen yönetici yok....

  • RAMO CANCAN30 Ağustos 2021 22:02

    Şimdi tüm yaptığı kirli işleri var ise ortaya çıkacak bu işlerinde kimler onlarda ortaya çıkacaktır.bir kişi basında okuduğumuz kadar milyon dolarlık servetini hiç söfürü üzerine yaparmı.eğer var ise tüm mal varlığı hazineye devredilmelidir.çünkü o paralarda yetim ve öksüzlerin hakkı vardır.

  • Mehmet31 Ağustos 2021 00:38

    Evet Amerikalı Oksuz ve yetim lerin hakkı var. Bizim Oksuz ve yetim lerin de abd den alacağı var..