E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin risk primi 415'e geriledi---

Türkiye'nin risk primi 415'e geriledi

Türkiye'nin risk primi 415'e geriledi
11 Kasım 2020 - 14:19 borsagundem.com

Küresel piyasalarda yaşanan iyimser hava ile yurt içinde ekonomi yönetiminden gelen mesajlarla birlikte Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 415 ile Mart 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Hafta başında yaşanan ekonomi yönetimi değişikliği ve sonrası yeni yönetimlerin piyasalara verdiği mesajların olumlu algılanması ile Türkiye'nin kredi risk primlerinde düşüş görüldü. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i bugün 415 puana gerileyerek Mart ayı başından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Kurlarda da yaşanan düşüşler ve borsadaki yükselişle gelen tarihi rekor seviyeler CDS'lerdeki gerilemeyi de beraberinde getirdi. 5 yıllık kredi risk primi son olarak geçtiğimiz ekim ayında çok kısa bir süreliğine 500 puanın altını sarkmıştı. CDS, 2020 yılının ilk aylarında, pandemi süreci öncesinde 300 puanın altında seyrediyordu. Salgının başlamasıyla birlikte dünya ekonomisinde de yaşananlar ile risk primi hızla yükselerek nisan ayının ortasında 635 ile yıl içi en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Dolar cinsi tahviller beş ayın zirvesinde

Türkiye'nin dolar cinsi tahvilleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan (BDDK) gelen bankaların vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri swap ve türev işlemlerine getirdiği sınırlamaları gevşetmesi ile TL'de görülen değerlenme beş ayın zirvesine yaklaştı.

Türkiye'nin 2038 vadeli tahvili 1 sentten fazla yükselirken, 2045 ve 2036 vadeli tahviller 0.8 cent yükseldi.

BDDK'dan yabancı banka swap limitlerinde değişiklik

BDDK’nın hamlesi doların yönünü aşağı çevirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)