E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye'nin milli ve yerli sonda roketi testi başarıyla geçti---

Türkiye'nin milli ve yerli sonda roketi testi başarıyla geçti

Türkiye'nin milli ve yerli sonda roketi testi başarıyla geçti
12 Ağustos 2023 - 21:40 borsagundem.com

ROKETSAN tarafından ileri mühendislik teknolojileri ile geliştirilen sonda roketi, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli ve milli sonda roketinin İğneada'da başarıyla fırlatılarak test edildiğini bildirdi.

SSB'nin, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımında yerli ve milli roket testine ilişkin bilgi verildi.

Paylaşımda, Türkiye'nin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojileriyle geliştirilen sonda roketin başarıyla fırlatıldığı aktarılırken, "Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak ROKETSAN tarafından geliştirilen roketimizin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun." ifadesi kullanıldı.

"Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine vurulacak mührünün haberi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi.

Kacır, "Birkaç cümleyle özetlenen bu başarı Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine vurulacak mührünün haberi. Peşi sıra gelecek nice müjdenin habercisi. ROKETSAN mühendislerimizi yürekten kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerli ve milli roket teknolojilerinde önemli bir eşiği daha aştıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

Başarıyla fırlatmasını gerçekleştirdiğimiz roket teknolojilerimiz sayesinde uzay çalışmalarımız çok büyük bir ivme kazanacak. Düşünen, tasarlayan, geliştiren, üreten ve yöneten ROKETSAN'ımızın tüm çalışanlarına teşekkür ederim. İnsanlığın hakim tepesi uzaya da yüksek teknolojilerimizi daha fazla taşımaya ve şirketlerimizin hedeflerine ulaşmaları için onlara destek olmaya kararlıyız.

ROKETSAN paylaştı: Türk topçusunun çelik gücü!

 

Roketsan Dünya devleri arasında: IDEF'te boy gösterecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran14 Ağustos 2023 04:16

    Akaryakıt 40 TL yumurta 100 TL Tereyag 400 TL Peynir 250 TL millet aç. Bunlar Roket denemiş. Yatmadan önce  Manda yogurdu Medine Hurması ve Kestane Balı yiyerek Roket fırlatma filmini seyredin. Ha unutmadan 2023 yılında Aya sert iniş hikayesi ne oldu. Millete iyi film çeviriyorlar. Millet aç olunca her şeyi yiyor.

  • misafir14 Ağustos 2023 14:05

    78-80 li yılları hatırlar mısın bilmem. ben biliyorum.  güneş batınca aşağı mahalle yukarı mahalleye, yukarı mahalleye aşağı mahalleye kurşun sıkardı da mutfakta ne var diye sorulmazdı.

  • Ali14 Ağustos 2023 09:34

    Yapma be baro okadarda degil

  • DOĞRU13 Ağustos 2023 13:08

    mühendislerimizin beynine sağlık...

  • Ali13 Ağustos 2023 12:37

    Vatandaş bakkala pazara gidemiyor.

  • Tekbasina13 Ağustos 2023 11:59

    22 sene tek basina iktidar ve muazzam medya ile her gucu olan iktidarbir roket testi yapmis troller senlenmis benzin 40 a yaklasti

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM13 Ağustos 2023 11:26

    HÜKÜMET EĞİTİM VE EKONOMİ KONUSUNDA SINIFTA KALDI FAKAT BİR TEK BU ALANDA BEĞENDİĞİM İÇİN MUHALEFETE SENELERDİR OY VERMİYORUM.MUHALFETTİN BİR TANE PARTİ BU PROJELERİ BIRAKIN TAKDİR ETMEYİN BİR GÜN OLSUN FABRİKALARI DAHİ ZİYARET DAHİ ETMEDİLER.

  • Ali13 Ağustos 2023 11:25

    Bu roket seçimden önce Kılıçdaroğlunu Cumhurbaşkanı ilan eden hezimetzedelere selam göndersin

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL13 Ağustos 2023 11:25

    BUNLAR BİRİLERİNE MESAJ OLACAKTIR.EĞER MUHALEFET İKTİDAR DA OLSA TÜM SİLAH SANAYİ BAYKAR MAKİNANA  SAVAŞ UÇAĞI TANK SAVAŞ GEMİLERİ BALİSTİK FÜZE TÜM ASKERİ PROJELER SIKINTIYA GİRECEK DİYE CUMHUR İTTİFAKINA UYUMU VERDİK.