E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’nin milli geliri 3-4 kat artabilir---

Türkiye’nin milli geliri 3-4 kat artabilir

Türkiye’nin milli geliri 3-4 kat artabilir
02 Kasım 2015 - 15:44 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, 1 Kasım seçim sonuçlarını yorumladı

Anadolu Ajansı’na konuşan ekonomistler, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla sonuçlanan 1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını ve bunun ekonomi üzerinde olumlu etkileri olacağı belirtti.

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, seçim sonuçlarının ardından Türkiye'nin karşısına çıkan fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Seçimlerin bir demokrasi bayramı şeklinde geçtiğinin altını çizen Ünver, "Üretim odaklı büyümenin önemli sacayaklarından olan sermaye ile ilgili sorunların kesinlikle halledilmesi gerekiyor" dedi.

Piyasalar açısından bakıldığında Dolar/TL tarafında seçim sonuçlarının fiyatlandığını dile getiren Ünver, "Pozitif havanın devam etmesi ve sürdürülebilir olması için ekonomik modelde güncellemeler yapılması gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında bankacılık dışındaki alternatif fonlama kanallarının oluşturulması önem taşıyor" ifadesini kullandı. Ünver, üretimin sermaye ayağındaki sorunlar çözüldüğünde Türkiye'nin milli gelirini 3-4 kat artırması için önünde bir engel bulunmadığını kaydetti.
 
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)