E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesinden tam isabet---

Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesinden tam isabet

Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesinden tam isabet
17 Aralık 2022 - 09:31 borsagundem.com

Roketsan tarafından üretilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi TRG-230-İHA ile hedefi 100 kilometre mesafeden tam isabetle vurdu. Yapılan atış Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyor.

Baykar'a ait Akıncı TİHA'dan ateşlenen ve Roketsan tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan TRG-230-İHA ile 100 kilometre üzerindeki hedef tam isabetle vuruldu.

Roketsan'ın Twitter hesabından, TRG-230-İHA füzesinin atışına ilişkin paylaşım yapıldı.

Bayraktar'ın Akıncı TİHA'sından ilk atışı yapılan ve Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan #TRG230IHA ile 100 kilometre üzerindeki hedefin tam isabetle vurulduğu bildirilen paylaşımda, "Milli mühendislik kabiliyetlerimizle sınırları aşmaya devam ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kritik hedeflere kısa sürede etki etme kabiliyeti

Çorlu'da Baykar Tesislerinden havalanan AKINCI TİHA, Sinop açıklarında 25 bin feet irtifadan TRG-230-İHA füzesini ateşlendi.

Böylece TİHA'dan bırakıldıktan sonra havada otonom ateşlenme yeteneği ile süpersonik hızda, kritik hedeflere kısa sürede etki etme kabiliyet SİHA'lara kazandırıldı.

Etkili menzili 20 kilometre ile 150 kilometre arası olan TRG-230-İHA füzesi, hedefe nokta vuruş hassasiyetiyle ulaşıyor.

Gerçekleştirilen atış, Türkiye'de havadan karaya atılan ilk balistik süpersonik füze olma özelliğini taşıyor.

Tarih verildi: Milli Muharip Uçak ve AKINCI TİHA'da flaş gelişme!

 

Bayraktar AKINCI TİHA'dan adım adım gelişim

 

Selçuk Bayraktar AKINCI TİHA'ya dair müjdeyi verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI17 Aralık 2022 21:55

    BU PROJELERİN DEVAM ETMEMESİ İÇİN ABD DOSTLARINI İKTİDARA GETİRMEK İSTEMEKTEDİR.BOŞUNAMI RIFKI GÖNDERDİ.DİYECEKLER Kİ EKONOMİNİZ KÖTÜ TÜM SİLAH VE OTOMOTİV SANAYİ KAPATIN YOKSA IMF SİZLERE PARA VERMEZ DİYİP KAPATTIRACAKLARDIR.

  • FİNANS DÜNYASI18 Aralık 2022 13:39

    xyz denen vatanhaini seni benim yorumum neresi sana battı söylermisin.tüm yorumların ülkemizin aleyhine senin.kimin abd ve ingiltereenin dostu.84 milyonluk ülkede adam kalmamış gibi hükümetin başdanışmanlarını yurtdışından kim getiriyor.

  • xyz18 Aralık 2022 12:29

    Benim altı aylık bebek senden akıllı. Hatta cesaretin varsa IQ bence ölçtür. Komik komik millete yalanlar. Ingiltereden gelen Ingiliz vatandaşı Mehmet Şimşek neyin nesi. ABD vatandaşı Merve Kavakçı ve Kavakçı ailesi. Bunları açıkla. AKP deki ABD ve Ingiltere vatandaşlarının listesini çıkar. Bence sen başka yerden vurmaya çalış. Burdan size ekmek çıkmaz.

  • IDAM17 Aralık 2022 16:11

    mucize reismisin nesin sen ananin karnindan bugunku tecrubenlemi dogdun......Bu ulkle yillarca senin ve gibilerinin zihniyeti yuzunden geride kaldi senin gibi zihniyet/politikacilardan/got gobek kasimasindan baska birsey bilmeyen/isini gelmeyen zihniyet ,alayinizin cani cehenneme

  • Mucise Reis : )17 Aralık 2022 20:44

    ne o 100 dolalarınız millet demokrasiye sahip çıkınca 100 numara temizleme olarak mı değişti ? :D çok ağlıyorsunuz çok.  İlim bilim fen nerede ise oraya gidilir ve alınır.... ama yok ekonomi başına yabancı geçti diye nağra atanların yalanlarına benzemıyor bu işler.. köprülerdede, petrol arıyan gemılerdede, gaz sahamızdada , platformlarındada, motor yapan ekiplerdede, iha siha işlerindede yabancılar vardır. olmasıda doğaldır. ABD f35 yaptı abd yerlimillisimi oldu ? :D alışacaksınız bu işlere... millete yabancıdan ekonomidersi alıyor derken alkışlayan sen, gerçekleri öğrenince milliyetçililk ayağı yapıyorsun :D senin gibi zihniyetlerin atmasyonuna bu ülke seka fabrikası işletemıyor, kağıt ithal ediyor. şeker ithal ediyor... senin gibi yalancılar yüzüne bu haldeyiz. al ekonomi ortada... yerli milli ekonomi modeli 18 tl etti doları :D gelç boş lafları icraat görelim.

  • xyz17 Aralık 2022 15:23

    Mucise Reis : ) sağolasın ağzına sağlık.

  • Mucise Reis : )17 Aralık 2022 14:27

    İleride bu sistemler çok işe yarayacak. Havada hedefi olmadan uçan bu roketler, yeni robotik uçan uçağımızın emrine girecek, onun belirlediği hedefi vuracak... örnek : 1 uçak uçurduk... ihalar sihalar roketleri uyduruk 100 km denize gönderdi boşa gidiyor... ilgili yerli uçak üzerinde roket kalmadı bitti. havadan havaya roketleri var... anında işeretlediği hedeflere bu roketleri tek tek sen x hedefe, zen z hedefe, zen y hedefe diye gönderecek.. hadi x hedefe giden roket vuruldu, bu sefer uçağımız aynı noktaya havadakı butun roketleri x , x, x, x, hedef yapacak gönderecek .. yiyorsa bunlarıda havada ımha et diyip alay edercesıne :D yanı bunlar bebek adımlarımız daha... :D fragman bunlar ya... şu yerlı radar girince uçaklar kuşak atlayacak. çok önemli porjemiz radar şuan hayati hemde önemlilikte. çatır çatır kodlar yazılıyor. bir iş tutsun , kod üzerine yama atmak kolay...Savaş sistemi sil baştan olacak. bebek adımı bunlar,

  • DOĞRU17 Aralık 2022 14:07

    herşeyin başı bilim , bilim olursa teknoloji olur,teknoloji olursa kendi silahını yaparsın,onun içindirki bilim insanlarımızın mühendislerimizin kıymetini bilelim,herşeyide siyasete göre yorum yapmayalım...

  • xyz17 Aralık 2022 13:51

    Sahtekarlar benim adıma yazı yazma alçaklığını gösterecek kadar insanlıktan yoksun sözde müslümanlar. Yazıklar olsun.

  • xvd17 Aralık 2022 11:43

    masaallah maasallah allahim yolumuzu acik etsin hainlerde catir catir catlasin

  • xyz17 Aralık 2022 10:55

    ben inanmıyorum bunları biz yapamayız abd yapıp bize vermiştir.

  • xyz17 Aralık 2022 21:56

    nesmen madara oldum galiba.

  • Mucise Reis : )17 Aralık 2022 14:20

    Neden öyle düşündün ? :D bizde de yazılımcılar var. :D ukraya, rus, çin  mühendislerimiz var... ABD verecek olsa yerli milli f35 ortağı olduğumu zuçağımızı verirdi :D 1980 model f16 alamıyoruz ABD den : )) ... Dua et senin adın ile "ahmak" yazmamışlar birde imamoğluna misafir olurdun f tipinde :D ağır adam öldüren küfürden dolayı...fetonun kalıntıları, feto oyunları bilir, normal insan gibi cemaat dışında hareket edemiyorlar :D salla gitin kafanı yorma : )) 15 temmuz çorbacılarına

  • xyz17 Aralık 2022 12:21

    Benim adım ile yazı yazacak kadar alçaksınız.

  • xyz17 Aralık 2022 12:20

    Sahtekar ve yalancı.

  • vatandas17 Aralık 2022 10:21

    chpkk ya girsin

  • xyz17 Aralık 2022 14:04

    Sözde vatandaş hangi sözde tarikatta yetiştin. insanlığını neye sattın.

  • xyz17 Aralık 2022 14:01

    Anlaşılan size sözde tarikatta sözde müslümanlara yalan, dolan, hainlik, istismar, adam karalama, mala çökme vb. öğretiliyor.

  • xyz17 Aralık 2022 13:57

    Sahte vatandaş. Seçim öncesi Aponun mektubunu okutan kim? Aponun kardeşini TRT ye çıkaran kim? Daha dün mecliste HDP yi destek için ziyaret eden kim? Habur ve Oslo rezaletlerini yapan kim? Pisliğizi başkasına sıvama bulaşmaz. Millet artık yemiyor.

  • Psiko17 Aralık 2022 12:25

    Sana girsin hain davar