E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin hedefi Afrika---

Türkiye'nin hedefi Afrika

Türkiye'nin hedefi Afrika
18 Ağustos 2014 - 06:05 borsagundem.com

Bakan Yıldız'ın Afrika'yı hedef aldığımızı açıklamasının ardından Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul Afrika'nın kaynaklarını araştırdı

Afrika kıtası, geniş kaynaklarıyla enerji yönetiminin gündeminde baş sırada... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız AA’ya yaptığı açıklamada, Afrika’yı önemli bir hedef olarak belirlediklerini belirterek, “Karşılıklı deneyim ve tecrübe aktarımında bulunmak üzere kamu ve özel sektör temsilcilerimiz enerji takımları oluşturdu. Bu arkadaşlarımız çeşitli Afrika ülkeleriyle temaslarda bulunmaya devam ediyor. Hükümetlerimiz arasında kurulan ilişkilerimiz, iş adamlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin ortaya koyduğu somut olarak projelerle birlikte daha da sağlamlaşacak. Libya, Sudan, Güney Sudan, Cibuti ve Kenya’ya petrol, madencilik ve elektrik alanlarında mesleki eğitimler verdik. Önümüzdeki süreçte de Kamerun ve Nijer’e eğitimler verilmesi planlanıyor” dedi.

45’inde petrol var

Afrika’da 54 ülkeden 45’inde kanıtlanmış ya da olası petrol rezervi olduğu biliniyor. Dünya doğalgaz rezervlerinin de yüzde 8’e yakını Afrika’da bulunuyor. Afrika özellikle hidroelektrik, Jeotermal ve güneş enerjisi alanında çok yüksek potansiyele sahip.
Nijerya ve Mozambik gibi ülkelerde doğalgaz önemli bir ihraç malı. Enerji piyasası daha çok ABD’li ve Avrupalı şirketlerin kontrolünde olan Orta ve Güney Afrikalı ülkelerin önünde hidroelektrik ve güneş enerjisi gibi yeşil enerji alternatifleri de bulunuyor.


GRAFİK: Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)