E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin hamleleri Rumları çılgına çevirdi!---

Türkiye'nin hamleleri Rumları çılgına çevirdi!

Türkiye'nin hamleleri Rumları çılgına çevirdi!
05 Aralık 2019 - 12:54 borsagundem.com

Türkiye'nin Libya'yla vardığı 'deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşmasına kızan Rum Yönetimi, Türkiye'nin sondaj çalışmalarını da öne sürerek Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na başvurdu.

Güney Kıbrıs’ta düzenlenen bir enerji konferansında konuşan Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, ‘bölgelerindeki’ haklarını koruma altına almak için hukuki tüm yollara başvurduklarını belirtti.

Anastasiadis, “Egemen haklarımızın korunmasında öngörüyoruz. ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen haklarını korumak için her yasal silahı, her uluslararası forumu, her uluslararası örgütü kullanacağımızı söyledik” dedi.

ELÇİLİK KABUL ETMEDİ

Rum lider, Lahey’e başvuru ile ilgili Atina’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne bildirim yapmaya çalıştıklarını ama başarılı olamadıklarını ifade etti. Anastasiadis, ilgili dosyanın Türkiye’ye başka yollarla gönderildiğini söyledi.

Türkiye, Güney Kıbrıs’ın adanın etrafındaki sularda uluslararası şirketlere petrol ve doğal gaz kaynakları keşfi için lisans dağıtmasına karşı çıkıyor.

Türkiye başta Yavuz sondaj gemisiyle ülke olmak üzere Akdeniz’deki çalışmalarını sürdürüyor.

LİBYA’YLA ANLAŞMA RAHATSIZ ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan'ın, ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak ‘paylaşma’ çalışmalarına, Türkiye'den karşı atak gelmişti.

Türkiye ile Libya arasında ‘deniz yetki alanlarının sınırlandırılması’ anlaşması imzalanmış, Yunanistan ve Rum yönetiminden tepkiler yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • goldaszede05 Aralık 2019 20:35

    deniz bakanligi ve su urunleri bakanligi hepsinin ayri bakanligi olmasi gerek bunlarin ikisininde stratejik onemlere sahip

  • 52/1Afyonlu05 Aralık 2019 18:36

    çantagibi damadını dolaştırçağına akdeniz işlerile uğraşsaya natoda bak.neişi olur yahu millet bu kadarmı saf akp akpliler hiçses çıkartamıyanlar utansın adama gık diyemiyorlar doğrusu haz.mal.bak.nının ne işi olur nato da yahu yuh hele yıldırım adamın elleri titriyor Merkel gibi hiç konuşan varmı hepmi akp çi lerle dolu yayın olsun gaz.olsun tık ses yok?

  • xx05 Aralık 2019 20:02

    neden bahsediyorsun sen...bi Türkçe öğren de öyle gel.sen anlamazsın bu işleri...

  • ersan05 Aralık 2019 17:22

    egede akdenızde adalar verılırken sesınız çıkmıyor .sorunları hemen kılıçtarogluna yazıyorsunuz...gerıye dönüp kaybettıklerımıze bakalım 1927.den.2017.kadarına.neler elden gıtmış

  • ziya05 Aralık 2019 20:03

    ne elden gitmiş yahu insaf...Girit'i kim vermiş bi araştır istersen.cahil.

  • AHMET OTUZBİR05 Aralık 2019 14:46

    Arkadaşlar IEYHO'yu 80 kuruştan elime verdiler. Çok pişmanım çooook. Bu yüzden kafayı yedim.

  • xyz05 Aralık 2019 20:04

    burda ne alaka...........

  • Kamil05 Aralık 2019 14:41

    Acilen Denizcilik Bakanlığı kurulmalı ve kadroları bu konuya gönül vermiş uzman kişilerden oluşmalı. Üç tarafımız denizlerle çevrili ve Deniz Hukuku ile donatılmış kişilerin bulunduğu  bakanlığımız yok. Uluslararası Hukuk uygulamaları çok yaygın ve bu konularda uzman olmamız gerekiyor 

  • AHMET ÖZBİR05 Aralık 2019 13:48

    Türk'e selam duracak her ülke! Osmanlı torunu REİS dümende, yamuk yapan hainler kümede!.. Doğu Akdeniz Gazım seslendi; "TÜRKİYE İÇİN HAZIRIM BEN DE!"

  • Selahattin Ölmez05 Aralık 2019 15:52

    Kılıçtaroğlu gelir ise yandık kardeş abd İsrail İngiltere Fransa Yunanistan ne derse hepsi yaptırırlar.