E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Rusya'yı saf dışı bırakacak proje---

Türkiye'den Rusya'yı saf dışı bırakacak proje

Türkiye'den Rusya'yı saf dışı bırakacak proje
29 Aralık 2015 - 00:14 borsagundem.com

Gazda Rusya ve İran'a bağımlılığımız azalacak. Türkiye'nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak Kuzey Irak gazında ihale şubat ayında yapılacak

Kuzey Irak gazında ihale 9 Şubat'ta yapılacak. İki yıl içinde başlaması beklenen gaz akışı ile Rusya ve İran'a bağımlılık azalacak. Türkiye'de fiyatlar ucuzlayacak.
 
Kuzey Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak doğal gaz boru hattı yapım işi, A haber'de yer alan bilgilere göre; 9 şubat 2016'da ihale edilecek.
 
Botaş'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın yaklaşık 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Big İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185,1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapılacak. İhalede işin tamamı için teklif verilecek ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi söz konusu olmayacak. Hattın yapım süresi yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak.
 
Bölgede en aktif firmalardan biri olan Genel Enerji'nin Başkanı Tony Hayward, "2020'lerin başında 20 milyar metreküp doğalgaz Türk piyasasına akacak. Buradan da Avrupa'ya gidiş olacak" diye konuşmuştu.
 
Türkiye'nin enerjide alternatiflerinden biri olan Kuzey Irak gazı Türkiye'nin 50 yıllık talebini karşılayacak büyüklükte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdi29 Aralık 2015 11:48

    Önce şırnak ı terörden temizleyelim de.

  • aferin29 Aralık 2015 11:45

    barzanistanı kurma kollama koruma ve finanse etme görevi türkiyeye verilmiş

  • şimdi oldu29 Aralık 2015 10:23

    barzani yılanının niye el uzattığı anlaşıldı.

  • turan 29 Aralık 2015 09:14

    bunların pkk dan bir farkı yok zaten bir gün gelir birbirlerini öldürürler bir gün gelir Türkiye ye silah çekerler kanlarından var bu

  • Bika29 Aralık 2015 04:24

    Sobayla,tezekle enerji üretemezsin.Kuzey Irak'ta devlet olmayan odaklarla ikili anlaşmalar yapmak,bataklığa saplanmak olur.

  • nur çel29 Aralık 2015 01:56

    Yalnız sobayla olmuyor fabrikalar var alabilirsek israildende al mideden atmakla olmuyor

  • düşmanın cebi doldurulmaz29 Aralık 2015 00:30

    bize kedi bile vermeyiz diye açıklama yapanların kapısındamı kaldık bırakın kardeşim ne rusun ne de pkknın gazıda lazım değil gerekirse soba yakarım azeriden al gürcü üzerinden hazara boru döşe türkmenistandan al ama kuzey ırak işi aklıma yatmadı