E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye'den çelik ithalatına soruşturma---

Türkiye'den çelik ithalatına soruşturma

Türkiye'den çelik ithalatına soruşturma
01 Mayıs 2018 - 08:33 borsagundem.com

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden ithal ettiği çeliğe yönelik soruşturma başlatması Rusya'yı tedirgin etti

Türkiye'nin Rusya çeliğine yönelik başlattığı yeni soruşturma Rusya basınında yankı buldu. Türkiye 2017'de ithal edilen 15 milyon ton çelik mamulü ile ilgili soruşturma başlattı. Söz konusu ithaların 8,4 milyon tonluk kısmı Rusya'dan.

Kommersant gazetesi Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden ithal edilen çeliği soruşturma kapsamı dışında bırakmasının "manidar olduğunu" yazdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan belge ekinde soruşturma konusu ürünler yassı mamuler, çubuklar, teller, profiller, demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri, boru ve içi boş profiller ve paslanmaz çelikler olarak sıralandı.

Soruşturma sonunda ithalat nedeniyle yerli üreticilerin zarara uğradığı tespit edilmesi durumunda Türkiye'nin söz konusu mamullerin ithaline ek gümrük vergisi koyma hakkı var.

Rusya'nın Türkiye'te satığı çelik mamullerinin yaklaşık yarısı ham ya da hurda demirden oluşuyor. Bu ithalat ise soruşturma kapsamı dışında.

Kommersant'ın ulaştığı Rusya'nın en büyük demir çelik üreticileri NLMK ve MMK kombinalarının temsilcileri araştırmaya yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylemekle yetindi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7201 Mayıs 2018 10:12

    Hurda teşviki ile beraber...önümüzdeki bir iki yıl hurda arzında,, ve otomotiv talebinde olacak muhtemel artış, otomotive çelik, metal ürün tedarik eden şirketleri, marj ve hasılat artışı başlıklarında çifte yönlü olumlu etkileyecek gibi duruyor..Bu bağlamda yapılacak borsa yatırımları, gayet tatminkar ve keyifli kazanç trendleri yaratabilir kanımca..Soruşturma ile beraber, yabancı menşeili nihai ürün arzındaki azalma beklentisi de cabası olacak..İsim verrmeden, ilgili hisselere dikkat derim:):)